Wolf Hall

150628

Jag läser Hilary Mantels Wolf Hall.

I våras saknades tid för nöjesläsning och tv-tittande men det är sådant jag tar igen nu när jag har semester. Jag kollar på film, följer serier och slukar böcker…

Handlingen utspelas i 1500-talets England. Henrik VIII är regenten som vill ha sin tron säkrad och äktenskapet med Katarina annullerat. Han vill till varje pris gifta sig med Anne Boleyn. En av hans närmaste rådgivare, Thomas Cromwell, får i uppdrag att organisera detta.

På baksidan av boken står det att porträtteringen av Thomas Cromwell är något av en studie i makt, kärlek och politik. Jag har nyligen påbörjat min läsning av boken som är på 648 sidor och hittills har jag gillat det jag läst, men måste naturligtvis läsa boken klart innan jag kan bilda mig en uppfattning.

Boken ligger till grund för den serie av Wolf Hall som går på tv just nu, avsnitten finns på svt/play för er som är nyfikna. Jag väntar med spänning på nästa avsnitt parallellt med att jag läser boken… när det handlar om historiska engelska miljöer, relationer, makt, kärlek och politik – då är det svårt att låta bli att bli annat än nyfiken.

Jag har TID för läsning och så mycket mera…  och det känns riktigt Fint!

Vad använder ni sommartiden till?

 

14 svar på ”Wolf Hall

 1. Det låter spännande.
  Jag är nog väldigt dålig på att läsa. Blir lite sådär bara.
  Mulet hos mig. Men i morgon blire sol, värme och bad.
  Tar med mig lite läsning till stranden.
  Där tycker jag det är skönt att läsa.

  Sommarkram.

 2. Idag blir det begravningsbyrån men sedan så ska jag försöka att bara koppla av några dagar. Kanske någon utflykt eller så. Vi får se vad det blir…

  Trevlig läsning!
  Kram

 3. Så spännande det låter. Ska lägga serien på minnet.

  Här läses det också böcker och jag älskar verkligen att läsa så jag hoppas innerligt att jag unnar mig den tiden lång tid fram över.

  En fin kväll önskar jag dig
  Kram
  Annie

 4. Vila, umgås med vänner, naturupplevelser, läser ja, litet av varje av sådant som är roligt och stimulerande!

  Snart dags igen för att ta några pass i Norge… Sedan semester igen…

  Njut av din ledighet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *