Oryx och Crake, av Margaret Atwood

150717_5

Det var länge sedan en bok fångade mig som Margaret Atwoods Oryx och Crake. Jag har sträckläst, haft mardrömmar och tillägnat mig ett innehåll som jag sent kommer att kunna släppa.

Detta är en bok som måste läsas! Ingen recension kan göra den rättvisa, då det är en bok som måste upplevas. Boken är komplicerad och enkel på samma gång.,,, den handlar om oss människor och sådant vi sysselsätter oss med. En dystopisk science-fiction från 2003.

150717_6

Den lyfter funderingar kring framtiden, vetenskapen och utvecklingen. Funderingar kring hur vi människor är komplicerade, galna, geniala och underbara på samma gång… Men vad ska det egentligen bli av oss i framtiden? Är vetenskapen verkligen bra för oss människor och kan vi hantera den? Hur ska vi ta oss igenom tiden, nuet, framtiden och allt sådant vi utvecklar och roar oss med…. bara för att vi kan. Hur kommer framtiden att utvecklas?

Och nog finns det en hel del samhällskritiska scenarion att fundera över. Boken väcker fler frågor än svar. Boken fångar, oroar och berör på djupet…..

Och nog finns det finns en tanke med att jag valt att dekorera bilden med citron…. Ni som läst boken kanske minns?

150717_4

16 svar på ”Oryx och Crake, av Margaret Atwood

 1. Det låter som en bok för mig. Låter spännande när man får fundera och klura lite.
  Jag tyckte det var tjusigt med citronen på boken.
  Tänk så förskonad en bild län bli av en frukt eller nåt son ligger sådär på en sida .
  Hoppas att du får en jättefin kväll. Det regnar hos mig , men då kan man ju hälsa på fina härliga bloggvänner som dig t.ex.
  Nu fortsätter jag en stund till med min bloggpromenad.
  Ha det gott och varm kram till fina dig.

  • Ja, den här är otroligt spännande men som sagt obehaglig samtidigt!

   Jag tackar för varm kram och sänder en likadan till dig 🙂

  • Ja, som det kan bli…. och jag märkte det inte ens förrän jag fick syn på denna kommentar .

   Kram!

 2. ”Boken är komplicerad och enkel på samma gång” skriver du, så sant! Du har skrivit en jättebra recension. Jag har läst boken, för många tankar surrade nog i mitt huvud för att ge den rättvisa.

  Tror det finns fortsättning på den, två st böcker t.o.m.

  Tack! Nu blev jag sugen på att läsa någon av de efterföljande.

  • Tack vad glad jag blir 🙂
   Visste inte att det fanns uppföljare, dem måste jag ju bara läsa snarast möjligt 🙂

 3. Jag tycker om hennes böcker. Jag läste Oryx och Krake för ganska länge sedan. En bra men otäck bok som verkligen väckte många tankar. Nästa bok var också bra men jag gillade den första mer. Den tredje kom nyss ut så den har jag ännu inte hunnit läsa. Kram

 4. Tror verkligen den här boken kan ge upphov till intressanta diskussioner, så tack för tipset! Har själv läst boken (fast för ganska längesen) och sitter just nu och funderar på den där citronen… Minns inte riktigt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *