Sommaridyllen kan vara en röd stuga med vita knutar…

150727_3

Vi är hemma igen efter att ha tillbringat några dagar i denna lilla stuga på södra Öland. Stugan tillhör svärfar som vuxit upp på Öland, men de senaste somrarna har det av särskilda skäl fallit på min make och hans systrar att ta hand om det här lilla släkttorpet. 150727_5 Det finns en hel del historik i ett sådant gammalt hus med tanke på att det byggdes i mitten av 1800 talet. Stugan ligger vackert belägen på en liten höjd med utsikt över en liten skogsremsa, fågelsjön och havet som vätter in över Kalmarsund. Åren har dock satt sina spår och det där lilla torpet skulle må bra av en varsam upprustning. Det finns många frågor kring detta lilla torp… Det finns till och med en sådan där gammeldags spis som man eldar med ved i. Tråkigt nog går den inte använda eftersom en ovarsam upprustning för många år sedan innebar att  skorstenen fylldes igen pga att den var otjänlig. Den gamla spisen finns kvar och fungerar numera som en avlastningsyta bredvid den elektriska spisen och varje gång vi är i stugan säger vi att det skulle vara spännande att någon gång pröva att laga mat i den där gamla vedeldade spisen. Möjligheten finns kvar….om man beredd att investera i en omfattande renovering? Första prio lär isåfall bli ett nytt tak…

150727_7 Det fina med stugan är att den ligger på 5 minuters promenadavstånd från havet där solnedgången bjuder på nya skådespel varje kväll.

150727_8

…. Dagarna på Öland har varit fina men det känns skönt att vara hemma igen. Dagen kommer att ägnas åt att packa upp, tvätta, bloggpromenera, gå igenom resans bildskörd och uträtta några ärenden….

20 svar på ”Sommaridyllen kan vara en röd stuga med vita knutar…

  • Ja, vi får se hur det blir…. det är ju inte vi själva som bestämmer vad som ska göras med stugan, det finns fyra olika personligheter som ska enas 😉

   Men nog är det fint i den gamla stugan!

 1. Ett helt fantastiskt ställe ser det ut som!
  Jag älskar min vedspis och lagar hellre mat på den än på den elektriska. Dock inte alltför varma dagar men det är ju inget frekvent problem.

  • Det förstår jag! Min gammelmormor hade en sådan spis och jag minns att hon lagade delikat mat och bakade de godaste kakorna.

   Kram

 2. Såå fint. I mitt föräldrahem finns både vedeldad köksspis som två kakelugnar som är besiktigade och går att elda i. Det eldas också emellanåt… Så hemtrevligt och mysigt. Men inte skulle jag vilja bo där permanent, men det vill min bror och svägerska som flyttat dit så sent som i år. Det tycker jag är mycket roligt.

  Det kostar både pengar och arbetskraft att rusta upp, men kanske värt det!? Ja, det beror kanske på hur ni tänker använda det framöver… Hur som helst, väldigt vackert, och tänk så nära havet. Härligt, härligt.

  • Vad fint att din bror ser om föräldrahemmet, så att det kan stanna inom familjen…

   Ja, frågan är hur mycket engagemang man ska lägga ner på ett sådant torp. Ingen av oss kan tänka oss att bo där åter runt eftersom det ligger så långt bort från allt… arbete m.m…. Men som sagt, läget är ju samtidigt en del av tjusningen när man väl kommer dit. Vi får se hur det blir framöver….

   Kram

 3. Det är inte lätt med fyra olika viljor om de drar åt olika håll. Inledningsbilden är lockande. Läget förstår jag är toppen. Fem minuters promenad till havet och solnedgångar låter mycket lockande för en romantiker. Måndagskram Bosse

  • Ja, det är så mysigt att bara kunna gå ner till havet och lyssna på vågornas brus….
   Kram

 4. Hej och tack för din kommentar hos mig! Åh vilket fint torp, ser mkt inbjudande ut även om det så klart har sina skavanker. 5 minuter till havet – det låter helt underbart!

  • Ja, vanligtvis brukar vi ta ett dopp i havet men den här sommaren var det alldeles för kallt … men solnedgången i havet är lika fin oavsett väder 🙂

 5. Vilket härligt torp och med sin alldeles egna historia. Och så fint att ha nära till havet.
  Men visst är det mycket jobb att lägga ner, särskilt om man inte direkt bor nästgårds.
  Vackra bilder som får mig att vilja ta en tur till Öland. Och kanske blir det av i augusti.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *