Spanar in och fotograferar en svan…

150630_1

Sommaren har anlänt. Solen skiner, himmelen är blå och mitt nya kameraobjektiv tar mig till nya höjder. Det är spännande att kunna zooma in och få riktiga närbilder av sådant som ändå befinner sig på avstånd.

Och det verkade precis som om svanen gillade att bli fotograferad då den simmade fram och tillbaka förbi den plats där jag stod. Den poserade och jag fotograferade. I flera år har den här svanen bott i den här lilla dammen ensam tillsammans med ett gäng ankor….Vem vet, kanske har den en gång varit en liten ankunge som växte upp till en svan…

Jag kan inte låta bli att tänka på H.C Andersens saga om Den fula lilla ankungen, som växte upp till en vacker svan, när jag går förbi dammen där det bor en ensam svan tillsammans med ett helt gäng änder.

150630

Det ser ut precis som om svanen spanar in sin egen spegelbild där i vattenytan, kan det vara så att den har narcissistiska drag… eller kanske längtar den efter en svanvän… kanske spanar den efter mat? Vem vet egentligen hur och vad en svan tänker? – Inte jag.

150630_2

En and skapar utrymme för andrum… och den har så vackra färger att andrummet delas med den som vill se…

150630_3

Och just som jag stod där och spanade in fåglar fick jag syn på en vildkanin som skuttade förbi i full karriär på andra sidan dammen. Den stannande upp en kort stund och sedan sprang den vidare i full karriär som om den hade vansinnigt bråttom till ett viktigt möte… eller kanske var det som för kaninen i Alice i underlandet…att den haft bråttom så länge att den glömt varför och bara fortsätter att ha bråttom….

Nej men vet ni vad, det var ännu värre än så… till min förskräckelse fick jag se att den var jagad av ett gäng kråkor som kraxande och provocerande kretsade kring den lilla kaninen. Inte undra på att den lilla hade bråttom på sin väg genom den vilda naturen…

150630_4

Den här sommaren har varit bra för pionerna…

Det är morgon, solen skiner och jag inser att vi har gått in i julimånad. Det är den 2 juli och jag kan inte låta bli att drabbas av en kaninsläng av bråttom… det finns så mycket jag vill hinna med att göra på min semester…

Önskar er alla en finfin sommardag <3

 

 

28 svar på ”Spanar in och fotograferar en svan…

 1. Vilken fin skärpa i bilderna! Ska önska mig en bra kamera en dag… Du har en härlig förmåga att njuta av det lilla. Njut vidare av sommaren!
  Kram

 2. Jag tänker också alltid på Den fula lilla ankungen när jag ser svanar. Dina bilder är magiskt vackra och visst är det underbart med sommar, äntligen!
  Kram
  Ingela

 3. Svanar är så vackra, ståtliga, kanske är rätta ordet. Ja vad tänker en svan, om den tänker, den kanske bara är?!

  Det gäller att ta vara på dagarna nu, och det verkar du göra om jag ska dra slutsatser mellan dina bilder i inlägget till vad du har för dig… 😉

  • Ja, vad tänker en svan…det kan man undra?
   Ja nu är sommaren här och det är så himla fint 🙂
   Kram

  • O, där är så himla fint! Om jag minns rätt så finns det även en rosenträdgård vid det där klostret 🙂
   Kram

 4. ”Vacker som en svan”
  Svanar är Värkligen vackra och ståtliga varelser.
  Den fula ankungen som växte upp, och blev En vacker svan.

  Vackra fina bilder.
  Tack du fina bloggvän för ögongodis.
  En varm kram ska du ha i da.

  Kramkram.

  • Tack själv för din fina kommentar 🙂 Ja, svanar är så himla vackra att man blir lycklig bara av att betrakta 🙂

   Kram

 5. Kul med ett nytt objektiv. jag har också en ny zoom som jag håller på att lära mig. det är lite ovant och jag måste prova mig fram hela tiden lär jag nig nya saker. det är så roligt att jag glömmer både tid och rum.
  Svanar kan vara lite argsint men din svan ser väldigt fredlig ut där han simmar omkring med änderna. Kram

  • Ja, den här svanen ser alltid så lugn och nöjd ut när man går förbi dammen där den bor.
   Kram

 6. Jaa du sommaren kom av sej….vi hade 32 grader i skuggan i fredags, ganska bra även torsdag och lördag…men nu har vi regn och 15 grader…det är skillnad det !!
  Vi får hoppas sommaren kommer tillbaka , men jag tvivlar jag…tur att man ska åka till Side i slutet av aug. ;))…………men man kan ju mysa inomhus också ;))
  Ha det gott!
  Kram

  • Ja, nog kom sommaren av sig allt…här blåser stormarna friskt och regnet står som spön i backen … Hujemamej.
   Men Side låter trevligt även om jag inte har någon aning om vad det ligger 🙂

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *