Tyst som en mus. Fri som en fågel. Klok som en uggla. Hungrig som en varg. Listig som en räv. Flitig som en myra och stark som en oxe.

150711s_ckc_liten Hallå där!  Jag är tillbaka och ser fram emot  att nätmingla här tillsammans med er. Kul att ses och höras igen. Nu har jag suttit här på min gren i en vecka, gottat mig, haft det bra och flugit iväg på ett och annat litet äventyr….och någon av de där små flygturerna kommer ni att få läsa om i sinom tid…

Jag behövde en liten time-out. Detta årets höga tempo med alla oväntade överraskningar… har varit så intensivt att jag gick omkring och kände mig konstant ”uppvarvad” likt en klocka som bara tickade på snabbare och snabbare hela tiden…. och för att undvika en explosion tog jag helt enkelt en time-out… för att kunna fokusera fullt ut på att andas med ro och njuta av stundens ögonblick.

Tänka igenom min fortsatta väg. Min riktning. Vart är jag på väg och vart vill jag gå? Det finns så många beslut att ta mest hela tiden… Möjligheter. Men det är viktigt att tänka igenom vilket pris man är beredd att betala för möjligheternas blivande och varande. Allt har ett pris, på ett eller annat sätt så har allt ett pris. Priset kan bestå av olika ting….och det kan vara såväl mindre som mer angenämt och ibland kan det vara både och…beroende på ur vilket perspektiv man betraktar…. och det är då beslutet förvandlas till en klurig utmaning….

Väl mött! Kul att vara tillbaka här igen… nu ska jag bloggpromenera och kolla in hur ni har det. Hur har ni det och vad har ni för er?

 

 

12 svar på ”Tyst som en mus. Fri som en fågel. Klok som en uggla. Hungrig som en varg. Listig som en räv. Flitig som en myra och stark som en oxe.

 1. Så trevligt att ugglan är tillbaka. ☺
  Man behöver tid att få landa i sig själv, det är viktigt att man tar sig den tiden.
  Jag brukar tänka olika vinster istället för att tänka priset på de val man kan tänkas göra. Då känner jag en positiv inställning till valen jag skall göra, tänker jag på vad det kan kosta mig så får jag negativ inställning till att besluten och det slutar oftast med att jag går och diskuterar med mig själv. Tänker jag vinster så blir det mer långsiktigt och positivt…. Bara en tanke i från mig.☺

  Kramen ♥

  • Tack 🙂
   Ja, det beror nog på vad det är man ska ta beslut kring. Jag tänker ju också i positiv riktning men tänker att det är viktigt att tänka igenom konsekvenserna (som jag ser som priset för att förtydliga)….. Ibland kan valen vara svåra delvis därför att de påverka fler än en själv…

   Ha det fint! Och stor kram<3

  • Att vara nyfiken är en mycket god egenskap. Nyfikenhet driver utvecklingen och mänskligheten framåt.
   Kram <3

 2. Min ”Time Out” fortsätter ett tag till … eller man kanske bara ska kalla det ”lågsäsong” i mitt fall. Jag ägnar bloggen den tid och det utrymme som jag har lust och ork med … 😉 … Ganska skönt faktiskt … 🙂
  Vilken rubrik 😀
  Är det allt det som du du blivit under din time out … då kan du inte klaga … hahaha
  Toppen 🙂
  Kramis

  • Rubriken… haha…den är mest resultatet av en ordlek och lite funderingar kring djurens symbolik.. Tyvärr är jag varken klok eller listig och inte är jag tyst ihäller eftersom jag inte kan låta bli att blogga 😉 Men jag strävar efter att bli klok och det får bli en bra början…..

   Kram <3

 3. En time-out är verkligen helt rätt när tempot är för högt, ingenting är viktigare än den egna hälsan, så bra där! Å, det där med vägval, det är verkligen svårt, vinster och konsekvenser, allt måste man väga in och samtidigt måste man också bara lyssna på vad själen säger, eller magen (beroende på hur man ser på sig själv som människa) 😉

  Hoppas att du tar det lugn med valet/valen och verkligen väntar in ditt inre svar. Jag börjar mer och mer tänka att det är det viktigaste: att bara lyssna inåt och känna vartåt det pekar. Inte så lätt alltid, men jag tycker att det är det bästa sättet för att hamna nära sin sanning. Och det är ju ändå typ det viktigaste av allt.

  Kram!

  • Ja, det kan vara viktigt att inte bara rusa rakt fram i full fart, utan att stanna upp och reflektera över vart man är på väg….lyssna till hur riktningen påverkar en inombords så att man kan må bra. Jag hoppas att mitt val blev rätt… men det känns rätt när jag lyssnar till hjärtat….

   Ha det fint! Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *