The Winter is Coming…

150829_5

Vi njuter av sensommar med soliga dagar och ljumma kvällar. Gräsmattan lyses upp av gyllengula höstlöv. Löv som stillsamt dalar till marken. Luften känns allt kyligare och det är mörkt när jag stiger upp, men ännu lyser solen när jag åker hemifrån. Vintern närmar sig med små steg och jag ser fram emot att lysa upp mörkret med levande ljus, varmare plagg och mjuka sköna filtar.

Det har varit en fin sommar, och jag ser fram emot att uppleva en ny höst som ebbar över i vinter för att så småningom bjuda på ännu en spektakulär och färgsprakande vår och sommar. The Show Must Go On!

Vilka tecken bjuder årstiden hos er?

24 svar på ”The Winter is Coming…

 1. Vilken häftig bild – igen! 🙂

  Här visar sommaren inga tecken på att dra sig tillbaka. Över 30 grader på dagarna fortfarande. Det man kanske märker höstens ankomst på, är att kvällarna blir lite mörkare.
  🙂

  • Tack!

   30 grader! Låter sommar i mina öron eller kanske ett helt annat klimat i ett land med fler soltimmar 😉

   Kram

 2. Märker på mornarna som är betydligt kyligare än tidigare.
  Kvällarna blir rätt märka rättså snabbt och bara sådär.
  Solen står sig inte lika högt och så här jag sett lite gula löv här å där.

  Ha en fin söndag vännen.
  Kramkram.

 3. Här på västkusten är det sensommar, med klarare luft och regn, vind och sol om vartannat. Inte så mycket gula löv ännu…i så fall gula björklöv som alltid faller först, mest på grund av att augusti var så torr. Men visst blir det fortare mörkt och på morgnarna är det kyligare. Snart september och det gillar jag!
  Önskar dig en skön söndagskväll och en bra start på veckan! Fint foto Christina!
  Kram, Gunilla

 4. Så sant så ”the show must go on”.

  Visst finns det några enstaka höstfärgade löv, men med det omväxlande väder vi haft, framförallt innan högtrycket äntligen kom så har jag inte tänkt så mycket på att det är höst, men visst är det så. Strax är det 1 september. Ser fram en solrik höst, med kalla nätter, som ger färgsprakande lövträd! 😉

 5. Mår alla med asperger psykiskt dåligt?

  En föreställning jag ofta stöter på är den om att alla som har Aspergers syndrom mår psykiskt dåligt. Det händer att det förutsätts att Aspergers syndrom är någonting som man automatiskt mår dåligt av, någonting som begränsar ens liv och som man helst skulle vilja bli botad ifrån om det bara gick. Så är det förstås för en del, men inte för alla. Långtifrån för alla.

  För alla med Aspergers syndrom mår inte dåligt. Alla ser inte ens sin asperger som en funktionsnedsättning, utan som en personlighetstyp och/eller en tillgång. Någon tackar sin asperger för förmågan att lära in elva språk flytande och för framgångarna som språkvetare. Någon annan är övertygad om att hen aldrig skulle ha haft så fina och djupa vänskapsrelationer om det inte varit för hens förmåga att undvika ytligt småprat och istället leda in samtalen på det som verkligen betyder något. Någon tänker: ”Vad skönt att jag fungerar som jag gör”. Någon annan tänker: ”Det är tack vare min asperger som jag är den jag är”.

  Även bland personer som ser sin asperger som en funktionsnedsättning finns det många som mår väldigt bra och som är tillfreds med sitt sätt att fungera. Någon är nöjd med hur hen lyckats anpassa sitt liv efter sina förutsättningar och känner att hens livskvalitet ökat. För någon annan har aspergerdiagnosen lett till stöd och förståelse som hen inte trodde fanns. Någon tänker: ”Vad fint det var att ha pysselstund med barnen idag. Nu när jag fått ett anpassat arbete orkar jag verkligen ta vara på livet.” Någon annan tänker: ”Jag har mina svårigheter, men jag lever ett rikt liv ändå.”

  Bland de personer som faktiskt mår dåligt är orsakerna i en del fall mer eller mindre kopplade till Aspergers syndrom. Någon trivs inte med sitt sätt att fungera och önskar att hen passade in i majoritetsnormen. Någon annan trivs med sitt sätt att fungera men upplever ingen förståelse från omgivningen och mår dåligt p.g.a det. Någon tänker: ”Om samhället inte hade varit utformat efter att alla människor fungerar ungefär likadant så hade jag inte känt mig såhär utanför.” Någon annan tänker: ”Min ojämna begåvningsprofil hindrar mig jämt från att göra det jag vill.”

  Andra mår dåligt av anledningar som inte alls har med aspergerdiagnosen att göra. Någon glider in i en djup depression efter att ha blivit lämnad av sin fru. Någon annan drabbas av bipolär sjukdom (manodepressivitet). Någon berättar: ”Jag återupplever bilolyckan varje natt.” Någon annan berättar: ”Jag är så rädd för att bli kroppsligt sjuk att jag drabbas av panikattacker.”

  Det är viktigt att komma ihåg att personer med Aspergers syndrom precis som andra människor kan drabbas av t.ex livskriser och psykiska sjukdomar. Vi är inte förskonade från sådant. Det är också viktigt att ha i åtanke att personer med Aspergers syndrom kan lida av depressioner och ångest utan att det har sin grund i aspergerdiagnosen. En person som har diabetes eller en synskada kan bli deprimerad av anledningar som överhuvudtaget inte har att göra med diabetesen eller synskadan, och så är det för personer med Aspergers syndrom också.

  http://miamiamia.bloggplatsen.se

  • Tack för din långa kommentar. Vet inte om det beror på att jag är trött men ditt inlägg är lite svårtolkat, som jag förstår det har du många funderingar kring Aspbergers och hur omvärlden bemöter denna diagnos? Stämmer det? Jag tittar in på din sida och läser mer senare…

   Ha det fint!

 6. Mörkret är nog det tydligast tecknet på årstiderna som skiftar. Att det har blivit kallare har en nästan inte tänkt på eftersom sommaren i sig varit så pass kylslagen. Kramar Liza

  • Nog har sommaren varit av det kyligare slaget, men för mig som varit ledig i sommar känns skillnaden stor, nu här det är höst… och då tänker jag nog snarare på tempo, än temperatur 🙂

   Kramar

 7. Det blir mörkare, det har jag lite svårt med. Idag kom regnet och det kändes riktigt skönt. Som en välgörande livgivande dusch. men jag fuskade och lämnade cykeln hemma. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *