Länge leve vardagen! …med höst, blommor, solsken och allt annat som hör till <3

151019Visst kan vardagen innehålla mindre angenäma känslor. Vardagen kan vara fylld av kravfylld stress, prestationer och deadlines som ska hållas…. Ibland kan känslan av vardag vara lika mörk som när man bestiger ett gigantiskt berg och samtidigt  nödgas att släpa med sig tyngsta, värsta ryggsäcken…någonsin. I värsta fall kan vardagen vara kolsvart…. Vardagen kan ha sina mörka stunder…

men jag tänker i strofer av Laleh,  ”Just because it’s black in the dark, Doesn’t mean there’s no color”. – Vardagen har sina mörka stunder men även om det är mörkt så finns färgerna där ändå. Ljuset överglänser allt *

Tänk så mycket fint vi får uppleva dagligen…. som att vakna upp, se soluppgången och höra morgonen gry…  mötas av ett leende, höra en vänlig röst, få ett sms från någon man tycker om, en kram av vän….Höra ljudet av ett höstregn och känslan av att nynna en sång…. uppleva känslan av hur vinden smeker ens kind… enkla ting som att dricka ett glas vatten, en kopp kaffe och läsa några väl valda strofer i en bok…. eller ett textutdrag som någon lagt ner omsorg och engagemang i att skriva…. – Sådana ting är fina! Känslan av att vara den som målar en berättelse av bokstäver. Känslan av att fylla sin väska med bilder och ord av kärlek. Lyckorus och samtal med en god vän. Känslan av estetiska upplevelser…av Färg, form och innehåll. Betydelsebärande lager av historia, nutid och framtid…. Känslan av att vara på väg, framåt mot nästa mål… Sådana ting, som känslan av att vardagen är ett paradis.

Med detta lilla inlägg vill jag hylla vardagen. Av någon anledning kan jag inte låta bli att bara älska vardagen, precis så som den är. Enkel och komplicerad… och precis som en bal på slottet….. kanske långtråkig, eller alldeles underbar <3

20 svar på ”Länge leve vardagen! …med höst, blommor, solsken och allt annat som hör till <3

 1. Så härligt att läsa ditt inlägg, jag älskar också vardagen vad den än innehåller. Vi människor dömer ut saker så lätt om de inte blir precis så som vi har tänkt. Allt brukar oftast bli bra ändå fast på ett annorlunda sätt….
  Jättefin bild på dig. 🙂

  Kramen ♥

 2. Ett underbart inlägg väl värt att ta till dig! Vardagen är trots allt den största delen av livet så självklart är det viktigt att vi uppskattar och ser det fina i den.

  Kram

 3. Där samlade du många vackra tankar, händelser, skeenden i något som kan vara alldeles grått och stundtals tråkigt.
  Vardag, tja det har vi ju alla och det är genom den man måste leva.
  Då kan det vara gott att ha ljuspunkter att ta till sig.
  Små enkla ting som morgonens första mugg doftande kaffe kan förgylla en annars mörk och tråkig morgon.

  Ha en fortsatt härlig vardag!

  Kram

  • Ja, vardagen är betydelsefull – det är ju i den vi lever och andas. Att se det lilla kan vara stort när mörkret faller på….

   Ha det fint! Kramar

 4. Vardagen tål lyftas! Bara en dag utan stora bekymmer (eller trots det förmågan att fokusera på någonting positivt) är värd sååå mycket!

 5. Fina ord om vardagen, jag håller med ,-)))
  Fin bild.
  Jag saknar att jag inte kan lägga ut bilder, men njuter av dina! ,-)
  Ha det fortsatt underbart ,-)
  KRAM Primrose ,-)

  • Å, tack, och hoppas att det ordnar sig med bilderna! Bilderna är ju ofta halva innehållet….
   Ha det fint!
   Kramar

  • Ja, visst gör det. Jag träffar så många människor dagligen och många missar just det där att kunna se det lilla i det stora och jag försöker att sprida denna livskunskap…. livet är ju här och nu <3

   Ha det fint! Kram

 6. Tack för dessa ord, som en mitt-i-veckan-pepp … 😉
  Som vanligt njuter jag också av dina bilder. De är alltid lika spännande att betrakta … 😉
  Kramis

 7. Jag har ingenting alls att klaga på när det gäller min vardag nuförtiden. Eller jo, visst hittar jag alltid småsaker att gnöla över, men sen brukar jag tänka att det faktiskt är en skitsak och att jag har det nästan oförskämt bra 🙂

 8. Jag skriver under på det, länge leve vardagen. det är ju där vi är för det mesta så varför inte omfamna den och se allt det fantastiska som ryms i vardagen. jag älskar lunken, rytmen som kan finnas i vardagen. det ger mig lugn och därmed energi. Kram och trevlig fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *