Julförberedelser – in medias res

151223_1

Det är dagen före julafton. Granen är klädd och vi förbereder julfirandet. Jag har bakat Rocky roads och mera julgodis är på gång. Jag förbereder dukningen med att vika servetter som julgranar. Julklapparna är inslagna och placerade under granen.

Hyacinterna är planterade i glas och doften av nejlikeapelsiner sprider julstämning. Idag är det en hel del som ska förberedas inför morgondagen.

151223

…och mitt i den vilda julhandeln upptäcker jag att min favoritpoet Eva-Stina Byggmästar under året har givit ut en ny bok, I tvillingarnas tecken. Jag köpte den på direkten. Fattar inte hur jag kunnat missa att denna juvel gavs ut redan i somras… Jag som älskar Byggmästars underfundiga poesi som är som balsam för själen…Den första strofen jag fick syn på när jag började bläddra var

 

” Världen förväntar sig

att vi ska välkomna den

med ett leende

på våra läppar.

Så det är det

vi gör”

151221

22 svar på ”Julförberedelser – in medias res

  • För en stund sedan doftade här ljuvligt och det gör det fortfarande, fast jag fastnade vid datorn och vips blev gröten bränd….så nu doftar det bränd mjölk….få se om jag får grytan ren 😉 …sådan tur är så har jag massor av mjölk hemma så jag kan koka ny.
   Fin Jul till dig med!
   Kram

 1. Vilket fint jultips. Henne har jag helt missat.
  Även här sprider sig väldoft och julstämning. Vi har lagat mat och gjort godis och nu njuter vi julfrid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *