Om att skapa andrum och ta en promenad….

151202_2

Kreativiteten flödar. Men många signalerar en upplevelse av extremt mycket som ska hinnas med på otroligt lite tid. Extremt mycket arbete och nästan ingen tid alls. Hur går den ekvationen ihop? Och hur hanterar man den här typen av situationer? Min strategi är att skapa andrum, att stanna upp i tillvaron och reflektera. Andas. Fundera över de mest grundläggande frågorna som: – Var befinner jag mig just nu och vart är jag på väg?

Varför är det så viktigt att reflektera? För mig är det viktigt att reflektera för att upptäcka alla de där små detaljerna som alltid förgyller tillvaron.  Estetiken, konsten, orden, människorna, naturen, tillvaron och musiken, men mest av allt estetiken. Vad vore livet utan konst och estetik?

När jag blir trött i huvudet är bästa medicinen…. en promenad. Att bara dra på sig kappan och dra iväg på en promenad för att skapa balans i tillvaron. Speciellt när man upplever att man har extremt mycket att göra. Hjärnan mår bra av omväxling och andrum och att sitta inomhus en hel dag är alls inget vidare. Igår tog jag en sådan där liten 10-minuters promenad och på några få stegs avstånd finns inte bara en utan flera fascinerande byggnader…och nu på vintern när det börjar skymma och ljuset lyser med sin värme innanför fönsterna skapas de mest magiska kontraster av att vara inne, ute eller kanske både inne och ute på en och samma gång? Varför tycker jag om promenader? Jo, det är där på vägen, längs med promenaden, det är där jag stannar upp och ser estetiken, greppar flödet och meningen med livet.

151202_1

14 svar på ”Om att skapa andrum och ta en promenad….

 1. Håller med! När det är många tankar som snurrar så är det så befriande att gå ut med hundarna. Kanske promenera längs med havet. Jag tänker på allt eller inget…

  Kram och god morgon

 2. Jag promenerar och fotograferar när jag ska få saker på plats och försöka begripa det som kallas livet. Ibland sitter jag bara och andas. Det fungerar bäst på torptrappan och är svårare att få till här i stan. Yoga är också ett sätt för mig att få andrum och kontakt med hela mig.
  Kram

 3. Vad vackert läst och fin musik som hördes när jag tittar in till dig ,-)
  Ja att gå ut och njuta, eller gå ut när det är mycket, då kommer ett lugn.
  Att både njuta ute och inne då blir allt helt.
  Vackra bilder ,-)
  Ha en fin Helg!
  KRAM Primrose ,-)

 4. Andrum…jag tycker det låter vackert! Och promenader i alla dess former är verkligen som balsam för själen. Ibland vill jag vandra i skogen, ibland vid havet och att fästa blicken på husen och dess fönster, är som du beskriver att se det vackra eller det fula. Det är ändå estetik!
  Önskar dig och maken en mysig och avkopplande helg!
  Kram, Gunilla

 5. Vilken underbar text. Jag kan ju bara hålla med. Att promenera gör underverk. Brukar försöka komma iväg på lunchpromenader också dör att slippa sitta i ett kontor flera timmar.
  Ha en fin kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *