Dolce Vita är det ljuva livet för mig…

160106_5

Jag har haft en blomstrande vinterledighet. Myst med maken, umgåtts med barnen, träffat en och annan släkting och några fina vänner. Jag har latat mig och jag har städat huset, bakat och lagat goda middagar. Jag har läst, fotograferat, uppdaterat galleriKVIS hemsida, tränat balett, kollat på film, promenerat både häromkring och i skogen, jag har läst lite till, bloggat, besökt ett museum, läst ännu mera och sen har jag precis som tjuren Ferdinand, mest suttit där under min korkek och bara luktat på blommorna och känt mig såå lycklig.

Jag har som vanligt inte hunnit med ens hälften av allt jag skulle vilja hinna med men det gör egentligen ingenting eftersom jag insett att jag alltid kommer att vilja göra mycket mer än vad tiden räcker till för och det är egentligen inte särskilt märkligt, tvärtom. Det är ett tecken på att jag trivs med att leva och jag har en plan för det här projektet som kallas livet. Jag har mål och drömmar som är både av det realistiska slaget och av det lite mer orealistiska….men hur vet man egentligen att något är orealistiskt? I början av 1900-talet var det orealistiskt för människan att kunna kunna resa till månen, men att man tänkte så berodde på att man inte funnit rätt strategi och teknik för hur man skulle ta sig dit. Nu har vi den tekniken. Jag planerar dock ingen månresa. Men jag tänker att det är helt okej att ha drömmar av det lite mer orealistiska slaget…en dag kanske jag lyckas klura ut rätt strategi för att göra det som verkar omöjligt, möjligt. Jag tror helt enkelt på möjligheter…  *

160106_7

Återigen. Jag tillåter mig själv att symboliskt duka med dockservisen om det är det jag känner för. Dagarna blir så mycket finare när man hälsar lekfullheten välkommen.

160106_6

Semestern är slut för denna gång och den delen av vardagen som rymmer arbete knackar allt intensivare på min dörr. Tiden tickar på. Imorgon är det jag som stiger upp, packar väskan och rustar mig med erfarenheter från det ljuva livet. Det skulle vara gott att få några lediga dagar till men det kommer inte att hända eftersom det finns ett schema att följa. Tiden nalkas för arbete, för utveckling och för utbildning och det känns när allt kommer omkring helt okej… Jag ser fram emot vårterminen, bara lyssna på namnet vårtermin… vi går mot ljusare tider och alldeles snart är våren här <3

14 svar på ”Dolce Vita är det ljuva livet för mig…

 1. Härligt att du haft en skön ledighet. Visst låter vårtermin förhoppningsfullt, så fyllt av möjligheter. Önskar dig en härlig första arbetsdag på den nya terminen.
  Kram

 2. Vad glad jag blir när jag läser dina rader…du verkar så nöjd och belåten. En härlig känsla!
  Ja, vårtermin…det klingar ljuvligt och vi går mot ljusare tider. Men nu är nu och äntligen har vi lite vinter. Kallt och soligt!
  Kram, Gunilla

  • Ja, nog hade det varit fint med några lediga dagar till….nu är det full fart igen och ett Lycka till sitter alltid fint, så det tackar jag så mycket för. Intensiv dag så nu ska jag strax bädda ner mig…
   Ha det fint!
   Kram

 3. Vilken härlig ledighet du har haft! Visst kunde ledigheten varit något längre men det är också en fördel att starta med en kortvecka 😀

  Kram

  • JA, det har du så rätt i. Kortvecka är toppen, nu är det ju redan fredagkväll och två lediga dagar väntar 🙂
   Kram

 4. Härligt Christina! 🙂 Jag blir glad bara av att läsa dina ord. Sprudlande och fyllda med inspiration. Och så gott du har haft det under dina lediga dagar. Dagar som stärker och fyller på med ny energi. 🙂 En skön känsla att återvända till arbete och vardag med all denna härliga energi och glädje. 🙂

  Ta hand om dig kära Christina och ha ett fantastiskt fint 2016.♥

  Kram Lotta

  • Tack <3 Ja, nog är det fint med lediga dagar som ger energi <3
   Ha det fint Lotta! och njut av 2016

   Kram

 5. Du verkar haft en fin ledighet och njutit av den och gjort det du velat. Och ledigheten går över i jobb och det är ju också trevlligt, om man har ett jobb man trivs med.
  Och visst låter ”vårtermon” hoppfullt…
  Önskar dig en bra start.
  Kram!

  • Tackar 🙂 Ja, jag är lyckligt lottad som har ett jobb jag trivs med, som lärare träffar jag så många fantastiska människor.

   Ha det fint!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *