en promenad med svansjödrömmar…

160226_1

Jag tycker om att promenera och filosofera.

Andas frisk luft och känna solens strålar,

värma upp min vår-och sommartörstande kropp.

Jag har haft fem lediga dagar, fem fina dagar och nu känns det som tiden gick alldeles för fort. Den här tiden, dagarna såhär i början av året… har varit tuffa för en drömmare. Tuffa, märkliga, fina, lärorika och tidvis alldeles underbara. Förändringens vindar har svept förbi, klimatet blev tillfälligt kallt och något bortom min kontroll. Jag har läget under kontroll och det är hanterbart…

160226_2

Solen skiner tidvis och jag ser fram emot såväl dagen som morgondagen. Imorgon står det träna balett på schemat…. och varje gång jag passerar dammen där den här svanen bor kan jag inte låta bli att tänka Svansjön och Tjajkovskij…. och jag leker med tanken på att svanen är en förtrollad prins och jag är prinsessan som blir förälskad i svanen…

eller?

Tänk om det är som i Tjajkovskijs Svansjön där svanen är en prinsessa som blivit förtrollad av en elak trollpacka och en dag dyker det upp en prins som förälskar sig i denna svan…och det blir en märklig kärlekssaga eftersom det är högst ovanligt att unga prinsar förälskar sig i svanar…och sagan utvecklas till en kamp mellan ondska och kärlek<3

160226

Fredageftermiddag/kväll och tro det eller ej men just nu är det Gyllene Tiders, Ska vi älska, så ska vi älska till Buddy Holly som fyller vardagsrummet med ljud och alldeles strax tänder jag ljus, lagar till en delikat middag och nynnar, Viva La Vida…. det är många händelser i omlopp… såväl stora som små…och vet ni vad?

Våren Nalkas,

solen kommer att skina

och Framtiden kommer att bli Ljus

så Ljus att jag måste bära Solglasögon

(smiley och blink)

Ha det bäst!

160226_3

16 svar på ”en promenad med svansjödrömmar…

 1. Underbara bilder på svanar! Jag blundade för ett tag och inne i mitt huvud kunde jag höra Tjajkovski och delar av baletten ”Svansjön”. Jag har sett den här på operan i Stockholm flera gånger och jag ser framför mig Annelie Ahlanko som dansar svanen och hur hennnes armrörelser helt förtrollade mig. En underbar svan!
  Jag har också sett ”Svansjön” med Cullbergbaletten och det var en rejäl kontrast trots att musiken var densamma.
  Så skönt att du haft dessa dagar ledigt för promenader och att filosofera, verkligen behövligt och att kombinera båda tycker jag går så fint.
  Kan tänka mig att det blev en fin kväll.
  Kram!

  • Godmorgon 😉 Jadå kvällen blev hur fin som helst…. och snart är det dags för min balettträning…. Det var ett tag sedan jag var på balett… och jag längtar tills Svansjön sätts upp på nytt i Malmö. Men det är som du skriver, känslan dröjer sig kvar länge efter det att man varit på en föreställning.
   Ha det fint! Kram

 2. Vilka underbara bilder på svanarna! Visst är det härligt att vara ute och promenera när man är ledig. Som hundägare kommer man dessutom ut i ur och skur även om denna vecka bjudit på en hel del sol! Men så fort ledigheten gick… Nåja, om tre veckor är det dags igen.

  Önskar dig en fortsatt fin helg!
  Kram

  • Ja, det känns gott att veta att det blir 3 veckor…….
   Bra att komma ut i ur och skur… Åh, vad jag saknar hund…

   Fin helg! Kramar

  • Ja, och jag fick stå en bra stund och vänta på att svanen skulle breda ut sina vingar….så ståtliga djur.

   Kram

 3. Så härligt att laga mat och lyssna på musik, göra sig redo för kvällen.
  Fina svanbilder bjuder du på.
  Här finns en sjö alldeles i närheten där jag bor.
  Där brukar flertalet svanpar häcka men än är det för tidigt.

  Ha en härlig helg!

  Kram

  • Åh, vad fint med flera svanpar. Vår svan hade en partner för några år sedan men plötsligt märkte vi att partnern var borta och nu simmar svanen ensam tillsammans med ett gäng ankor….

   Ha en fin helg!
   Kram

 4. Vit är svanen som du så vackert fångat i motiv kring Svansjön!
  Musikalisk är orden om det som hänt lite i moll … men i skön dur tonar framtidens melodi …
  Söndagskram 🙂

 5. Framtiden är redan här, ljusare och varmare, framför allt ljusare. Drömmen lever om solvarma smultron. Det närmar sig. Ibland går det fortare än man anar.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *