Den svävande kuben och Omöjliga former

160426

Jag speglar mig i en skulptur med namnet Den svävande kuben. Konstnären heter Jan Harry Persson. Konstverket är placerat utanför kommunhuset i Svedala. Jag stannar upp, betraktar och tänker att det är en intressant skulptur. Regnet faller och jag interagerar med skulpturen där jag står med min mobil och dokumenterar en del av dagen.

Jag tänker att livet är mäktigt. Regnet bara vräker ner, himlen är grå och igår föll det såväl hagel som snö, men det är vår. Magnolian blommar och jag önskar att jag kunde skriva att solen skiner, men verkligheten är en annan; regnet faller som spön i backen.

160426_1

160426_2

Ett kulturmöte i Naverlönnsalen gör min dag när jag upptäcker att där finns konst av Oscar Reutersvärd. Tre Omöjliga figurer som fascinerar med sin omöjlighet i att vara möjlig. Sinnet för estetik triggas, nyfikenhet väcks och jag blir glad. Visst är det fascinerande att konsten har en förmåga att göra sådant som är omöjligt möjligt. Konst kan handla om att våga utmana det självklara, om att våga vända ut och in på olika möjligheter, om att skapa nya idéer och faktiskt experimentera med sådant som att förvandla det omöjliga till något som är fullt möjligt.

160426_4

Tack alla ni fina som tittar in här <3

Må väl och ha en fortsatt fin vecka!

15 svar på ”Den svävande kuben och Omöjliga former

 1. Reutersvärds motiv är spännande! Så självklara men ändå helt omöjliga. Vädret ja, det lämnar en del att önska minst sagt…

  Ha en fin onsdag!
  Kram

  • Ja, visst är vädret märkligt just nu. Här har också kommit snö i veckan. Magnolior som blommar, snö som faller, regn och lite solsken då och då 🙂

   Ha det gott! Kram

 2. Omöjligt och möjligt kul att dom hittat på något så knepigt ,-)
  Härlig skulptur med dig, du får verkligen till det ,-)
  Det blommar så vackert och under så kort tid så lite synd med snö just nu.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  • Ja, det är så vackert med alla blomster, konstverk och skulpturer omvartannat att jag nästan blir berusad av att bara vara i allt det där fina….

   Ha det fint! Kramar

 3. Och jag blir varm inombords av att läsa ditt inlägg Christina. Jag tycker så mycket om ditt sätt att se på din omvärld. Ditt öppna sinne och din livslust. Du inspirerar vännen och jag blir alltid lika glad när jag kikar in här hos dig. 🙂

  Sköt om dig och så hoppas vi att vårsolen kikar fram igen lagom till Valborg.♥

  Kram Lotta

  • Tack för dina fina kommentarer, de värmer <3 Kul att inspirera 🙂

   Önskar dig fina dagar i vårens tecken!
   Kramar

 4. Jag tycker också om ditt sätt att iaktta din omvärld. Med dina ögon blir det konstnärligt, poetiskt och vackert! Åh, underbara magnolian! Ja, Christina det är vår…men jag vill ha vårvärme!
  Kram, Gunilla

  • Jag vill också ha vårvärme….Tänk vad vi kommer att uppskatta den när den väl kommer. Längtar efter solsken och duniga små sommarmoln på en klarblå sommarhimmel.

   Kramar!

 5. Dina inlägg och tankar om konst, omöjligt möjligt, estetisk, vackert spännande och annorlundahet som triggar och inspirerar; tur jag fann dig!
  Möjlig kram <3

  • Ja, det kan vara en konst att uppleva konsten!
   Ha det fint där bort i ditt bördiga Wales! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *