Lappin och Lapinova, av Virginia Woolf

160606

Dagens boktips

Lappin och Lapinova är en kort och förunderlig liten novell som är författad av Virginia Woolf. Novellen handlar om det nygifta paret Rosalind och Ernest. Rosalind har en synnerligen livlig fantasi som tar paret med på oväntade äventyr till Kung Lappin och Drottning Lapinovas land. Dramats konflikt ligger och pyr under ytan och kan anas redan från början men det är egentligen först avslutningsvis man förstår innebörden och då lämnas man som läsare med en känsla av att vilja veta mer. Vad händer sen?

Novellen är kort och det tar mindre än en timme att läsa klart. Novellen publicerades första gången 1938. Jag läste Alva Dahls rykande färska nyöversättning (2016). Jag tyckte om att läsa den. Jag tycker helt enkelt om att läsa litteratur av Virginia Woolf.

Må Väl!

160606_3

Jag satt i trädgården och läste, alldeles intill pionerna som är i full färd med att slå ut och blomstra…<3 <3 <3

160606_5

 

 

 

6 svar på ”Lappin och Lapinova, av Virginia Woolf

    • Varsågod 🙂 Att börja med en novell kan vara bra om man har svårt att hålla fokus, som sagt den är inte vidare lång, men väl så innehållsrik.

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *