Alla vägar bär till Rom och hem igen

Talesättet Alla vägar bär till Rom sägs ha sina historiska rötter i tiden då den eviga staden Rom betraktades som världens huvudstad. På den tiden var Rom centrum för ett imperium som sträckte sig från Gallien och Spanien i väster till Egypten och Mindre Asien i öst och det var då alla vägar utgick från Rom. Det här är åtminstone vad som skrivs i den lilla reseguide jag nyss hade med på resan till Rom.

På bilden blickar jag ut över området i Palatinen och ruinerna av det som en gång var kejsar Augustus palats. Augustus levde ca år 63 f.Kr – 19 e.Kr.

Alla vägar må bära till Rom, och Rom må vara en historiskt storslagen och fantastisk stad på många vis, men jag kan ändå konstatera att det känns gott att vara hemma igen. – Borta bra men hemma bäst, är min melodi!

Jag är som sagt nyss hemkommen efter en sportlovsvecka i Rom. Just nu håller på att packa upp, bearbeta resans intryck och är i full färd med att programmera om mig själv inför morgondagens arbetsvecka.

Hoppas att ni också har haft en fin vecka,

och att ni får en underbar kommande vecka!

Christina Karlsson

 

 

 

 

 

 

14 svar på ”Alla vägar bär till Rom och hem igen

  • Det blev flera 100-bilder, som ligger sorterade efter dag i min bildmapp – exakt hur många har jag inte kolla på 🙂

   Ronja- vrål? Är det vår på onsdag? Härligt!

   Kram

 1. På resande fot igen! Härligt! Tack för historielektionen angående talesättet att ”alla vägar bär till Rom”, vilket jag inte kände till!
  Så är det Christina att ”borta bra, men hemma bäst”! Jag har också varit på resande fot, men inte så långt bort som du. Kika in på min blogg när andan faller på, så får du se hur långt bort jag och maken har varit. 🙂
  Hoppas du får en fin vecka – själv är jag förkyld igen!!
  Kram, Gunilla

  • Ja, plötsligt har det blivit en hel del resande i mitt liv. Romresan var fantastisk! Vi var dock också förkylda – och det är inget vidare. Men fördelen med förkylning är ju att man vet att den brukar ge med sig.

   Krya på dig! Kramar

 2. Rom vill jag oxå besöka. Men nu har vi en resa till Kalifornien framför oss som vi ska njuta av först. Hoppas du bersättar lite mer om din resa då du har packat upp och samlat dig igen. Ha det gott. Kramen

  • Å, vad spännande att ni ska resa till Kalifornien. Låter härligt!

   Mer om Rom kommer i mina följande inlägg!

   Kramar

 3. Så härligt!
  Rom är en vacker stad, fast det är längesen jag var där, då var jag 14!
  Härlig sportlovsvecka du haft!,-)))
  Det måste ha varit en upplevelse.
  Det är en dröm för mig att få komma tillbaka till Rom!
  Ha en härlig kommande vecka du med ,-)
  KRAM Primrose ,-)

  • Ja, det var en intressant resa med många upplevelser! För mig var det första gången jag var i Rom så bara att komma dit var en upplevelse.

   Kramar!

 4. Absolut är hemma bäst, men stimulerande att se andra platser, få smaka deras mat osv…. Berikande! Fin bild på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *