Morgonstund. Sköna lördag!

Jag uppskattar lördagar!

I skrivande stund är klockan 5.49 på morgonen. Jag sitter i kökssoffan och njuter av en kopp kaffe. När jag blickar ut genom fönstret kan jag konstatera att det är mörkt i husen på gatan där jag bor. En och annan trädgårdsbelysning är tänd, några fåglar har börjat kvittra och jag vet att inom några timmar kommer det att vara liv och rörelse här i området.  Jag tycker om den här stunden på morgonen. Stunden då bara jag är vaken. Stunden då jag vet att jag har en hel ledig dag framför mig. Stunden då jag har tid för mig själv. Tid för att reflektera och komma i balans. Jag uppskattar lördagar!

Livet just nu är tidvis som att gå i en brant uppförsbacke, med tung packning, i regn och motvind.

Tack och lov så finns det en hel del fina platser att besöka längs med den där uppförsbacken. Jag stannar upp och njuter av konst, gemenskap med nära och kära, och av livet precis som det är. Jag njuter av att få andrum.

En fulltecknad agenda i all ära, men ibland behöver en människa tid att bara vara. Tid att bara vara hemma i sitt eget hem och njuta känslan av att uppleva en mjuk dag. Tid att uppleva en estetiskt tilltalande dag för balans i tillvaron. Jag uppskattar denna lördag!

Önskar er alla en fin och underbar helg!

Christina Karlsson

 

 

11 svar på ”Morgonstund. Sköna lördag!

 1. Visst är det mysigt att sitta uppe tidigt och sen se världen vakna till liv.
  Det gör jag ofta.

  Hoppas uppförsbacken inte tar för hårt på dig och att du får många stunder där du bara kan vara.

  Varm Kram

  • Det känns redan lite bättre tack, åtminstone tillfälligt. Så skönt att ha en ledig helg!

   Kramar och fin helg!

 2. Tid att bara vara behövs verkligen så den ska man unna sig. Samtidigt så är det roligt att hitta på saker så man får finna en balans.

  Kram och trevlig helg!

  • Ja, alla de där sakerna man hittar på ger energi!
   Men sen finns det ju annat som man bara blir matt av och då behöver man en time out för att återhämta sig. Men det känns redan bättre 🙂

   Kram och fin helg!

 3. Känner så väl igen mig i det du skriver och det är sannerligen tur att det är ”trevligheter” också vid den där backen! Jag njuter också av en tyst morgonstund och ibland när jag vaknar mitt i natten och inte kan somna om, så går jag upp och njuter av tystnaden i huset och utanför.
  Hoppas att du nu har en skön söndag också! Och TACK för din värmande kommentar hos mig!
  Kram, Gunilla

  • Söndagen var avkopplande och lugn, men nu är det full fart igen….

   Tack själv för dina fina ord!
   Kram

 4. Tid att bara njuta är nog viktigt ,-)
  Den tiden sover jag som bäst, men måste säga att det du beskriver låter underbart.
  Vacker kopp med fat o blomma.
  Dina bilder är alltid så poetiska, blir så glad av dom.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

 5. Ett fint inlägg med en underbar bild. Älskar dina bilders romantiska skimmer. Tänk att en kopp kaffe kan vara så vackert 😀

  Jag älskar också lördagar, men denna helg har jag fått en extra sådan dag. Jag har tagit mig en fastehelg, vilket innebär att jag har tagit flexledigt i morgon för att slutföra min 3-dagarsfasta. Minns inte när jag gjorde det sist, men det har nog gått år i alla fall. Dessa dagar ÄR jag bara. Det är kämpigt, men inte så jobbigt som man kanske kan tro … och det blir belöning efteråt. Jag mår bättre och orkar mer 😀 … och en vanlig knäckemacka med ost kommer att smaka himmelskt 😉

  Önskar dig en fortsatt skön söndag <3
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *