Tiden är inte ur led – det bara känns så ibland. När vi vaknar till mörker, målar vi tillsammans dagen i en ljusare och färggladare nyans.

Jag kände mig så uppåt när jag packade väskan, samtidigt som jag såg fram emot min ”lediga” utställnings- och påskvecka.  Jag var så spänd på de nyframkallade fotografier jag skulle hämta på vägen hem, men perspektivet på tillvaron förändrades när jag fick ett sms med texten, ”möjligt terrordåd i Sthlm”.

Jag har följt livesändningarna från Stockholm och känner en enorm sorgsenhet över att det finns människor som kan begå den typen av onda handlingar som terrordåd innebär.

Känner samtidigt tacksamhet över alla de insatser som gjorts av all räddnings- sjukvårds, polis- och säkerhetspersonal. När människor springer för livet åt ett håll finns det andra människor som springer åt andra hållet, rakt in i kaoset med avsikten att rädda liv och stoppa onda krafter. All heder åt dessa människor/vardagshjältar som bidrar till att göra vår värld till en bättre plats.

Lyssnade nyss på kungens tal och precis som han säger så är det trots allt så att, ”Alla vi som vill hjälpa är många, många fler än de som vill skada”. I rapporterna från Stockholm har det förmedlats att folk hjälper varandra och gör sitt bästa för att tillföra dagen ljus och gemenskap. Cirklarna är rubbade och för några människor blir livet sig aldrig likt, men vi människor gör som vi brukar. Vi gör vad vi kan för att skapa ordning i kaoset och vi lever vidare i en värld av vackra drömmar, mål och ideal.

Imorgon är det en ny dag och jag väljer den blomstrande vägen och ser trots allt fram emot att signera och rama in de fotografier som ska ingå i påskutställningen på GALLERI KVIS. Imorgon är det hög tid att sätta igång. Tiden stannade upp för ett tag och då behöver vi en stund för att reflektera. Mest av allt känner jag tacksamhet för att de mina, befinner sig i trygghet.

Må väl och tack så hjärtligt för att ni tittar in här <3

Christina Karlsson

 

 

 

8 svar på ”Tiden är inte ur led – det bara känns så ibland. När vi vaknar till mörker, målar vi tillsammans dagen i en ljusare och färggladare nyans.

 1. Fina tankar som jag helt delar och så även ingressen i ditt inlägg. Bilden ger också mycket .
  Spännande med utställningen och så roligt att rama in bilderna och signera dem. Lycka till med allt och visst vinner våra positiva tankar och gärningar.
  Stor kram!

  • Tackar så mycket! Idag bär det av för att införskaffa ramar…
   Ljuset är starkare än mörkret.

   Ha en fin påskvecka!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *