Läser en saga och njuter av den grönskande våren

Jag läser Alice i Underlandet! Jag tänker att det är bra för fantasin att ibland våga tagga ner och läsa en och annan saga. Alice i Underlandet är en av de få klassiker jag tidigare inte läst, utan bara sett som olika versioner av film och förkortad sagobok. Nu är det dags att följa med Alice, ned i det där kaninhålet och in i den magiska världen där djur och spelkort talar. Jag följer Alice till landet som strider mot all logik.

Faktum är att jag brukar se en vildkanin i vår trädgård. Det finns ett kaninhål, men jag har aldrig någonsin sett kaninen bära väst och klocka. Kanske har jag inte tittat tillräckligt noggrannt?

Jag gillar som sagt läsningen och de små illustrationer boken innehåller. Det finns inslag av både lyrik och sång i boken och sådant gillar jag.

Författaren heter Lewis Carroll (1832-1898) och namnet är en psudonym för Charles Dodgeson, som var matematiklärare i Oxford. Boken publicerade första gången 1865.

Har du läst Alice in Underlandet? Och vad läser du just nu?

Christina Karlsson

10 svar på ”Läser en saga och njuter av den grönskande våren

 1. För länge, länge sedan läste jag Alice i Underlandet.
  Just för tillfället fungerar inte läsningen för mig.
  Min hjärna bråkar för mycket men jag har varit en bokmal i mina dagar och gillar nästan alla typer av genrer.

  Kram och ha en fin dag!

  • Nu blir jag nyfiken på vilken av karaktärerna du gillar bäst? 🙂
   Ha en fin dag du med kära bloggvän!

   Kramar

 2. Jag har läst Alice för länge sedan och har sett fimen med judy Garland ett par gånger. Men vilken god idé att läsa om den. Ska helt klart fundera på det.
  Och att fantisera och tänka vidare på vad som kan ske i kaninhålen lockar mig nu som vuxen.
  Just nu läser jag kåserier som Bang, Barbro Alving, har skrivit och i boken ”Älskar att resa”. Ibland skrattar jag så att jag gråter och ibland blir jag tårögd. Boken är ju väldigt gammal men hennes sätt att behandla språket är enastående.
  Kram och trevlig kväll.

  • Bang, Barbro Alving låter intressant. Jag gillar kåserier och kan ha lite galghumor. Tack för tipset, ska skriva ner hennes namn på min att läsa lista.

   Önskar dig en fin kväll och kommande dag!
   Kram Christina

 3. Tänk att en mattelärare kunde skapa en sådan klassiker. Det är flera år sedan jag läste boken senast. Hoppas du får syn på din kanin med väst och klocka. 🙂
  Kram Bosse

  • Ja, tänk vilka dolda talanger en mattelärare kan ha 🙂
   Risken är att jag inte får syn på den där kaninen, eftersom jag nyligen kom fram till att jag är som den….springer genom livet och tittar ständigt på min klocka….
   Ha det gott!

   Kram Christina

 4. Alice i underlandet har verkligen blivit en klassiker som står sig i längden. Det är några år sedan jag läste boken men har sett den som teater ett antal gånger. Brukar vara en uppskattad pjäs för barn- och ungdomsgrupper.

  Kram och ha en härlig onsdag!

  • Ja, det är därför jag hamnade i Aliceträsket just nu… elever skulle se pjäsen och jag började läsa och sen kunde jag inte sluta…

   Kram och fin kväll och kommande dag!
   Christina

 5. Jag vill minnas att en lärare i skolan läste den för oss elever då det begav sig. tror också att jag sett en filmversion? Minns den inte såväl…men känner igen det du nämner!
  Ingen bok just nu…det är mest operation beslut och utrensning som upptar mycket av min tid!
  Kram, Gunilla

  • Ajdå, det låter kämpigt. Operation? Hoppas att allt ordnar sig till det bästa och att din styrka står vid din sida hela vägen.

   Ta väl hand om dig!
   Kramar Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *