Dags för en fika i konstens tecken…

Dagarna passerar och jag är i full färd med att planera min kommande konstutställning. Vernissagen kommer att vara den 2 september 2017. Jag skriver dikter, fotograferar och fotoredigerar. Tidvis befinner jag mig i någon form av tillstånd då jag undrar vad jag håller på med, och hur det hela ska bli?

Utöver det så pysslar jag med en hel uppsjö av annat som hör semesterdagarna till. Det jag skriver om här är bara ett litet utsnitt av sådant som pågår i min vardag.

Idag tittade solen äntligen fram och då passade det utmärkt att arrangera en installation i trädgården. Av någon förunderlig anledning verkar det som att jag inte kan låta bli att återkomma till arrangemang med blommor, poesi och kaffekoppar. Jag njuter av de där stunderna då det finns tid för att arrangera och fotografera.

Dagens blommor plockade jag i trädgården, en röd ros, en hornviol en tusensköna och sist men inte minst en kvist magnoliablad. När fotograferingen var klar satte jag mig ner och tog en fika i konstens tecken. Njöt av den vackra installationen, drack kallt kaffe ur en av kopparna, åt upp några av de fotograferade bären och filosoferade vidare i konstens tecken…

På kvällen kom min dotter hit och vi hade planerat att grilla. När hon fick syn på brickan med kaffekoppar och blommor, konstaterade hon kort och gott; Jag ser att du har fotograferat idag?

Jag önskar fler soliga dagar! Längtar efter mer solljus. Solskenet skapar intressanta färgnyanser och skuggor som inte går att efterkonstruera i redigeringsprogram.

Vilka tankar väcks hos dig när du ser fotografierna av installationen/fikabordet ovan?

Må solen skina och lyfta fram allt det vackra i det gröna!

Christina Karlsson

 

 

18 svar på ”Dags för en fika i konstens tecken…

 1. Lockande och så härligt! Och lite gammeldags. Vad gäller kopparna så har jag många gamla som står i skåpen och det är sällan de idag används. Jag hade ju aldrig kommit på att ställa fram dem , arragngerat sp vackert och sedan fotograferat. Mysigt att du slog dig ner efteråt för att dricka kaffet och ta in känslan och miljön.
  Tycker dina projekt verklar spännande och hoppas på följa med på den ”resan”.
  Stor kram från ett somrigt och vackert Stockholm.

  • Tack för att du delar med dig av dina tankar om mitt kaffekoppsarrangemang. Stämmer nog väl att dessa bilder via kaffekopparna och duken får en gammeldags ”touch”. Jag fascineras av vår historia och av att blanda gammalt och nytt – det syns även i mitt hem genom hur jag möblerat.
   ..och fikastunden blev väldigt speciell…poetisk.

   Stor kram från ett mulet och vackert grönt Skåne

 2. Förstår du har fullt upp med allt kuligt, och att det bara är ett litet axplock vi får se och läsa om här i din blogg, men det tackar vi för.

  Visst gör ljuset mycket för en bild. Blir inte alls lika bra när man ska fota en mulen dag. Alla skiftningar och nyanser kommer inte alls fram.

  Vad jag tänker på då jag ser bilden? Jo..
  Tänker så här. Sådär är jag i bland åxo. Fixar innan jag tar en bild. Men oj så kul. Bilden tar mig ut på landsbygden ….den mysiga dukningen …..en fin sommardag i bersån.

  Så tänkte jag. Ps…har du instagram? Min a dress dig är @annechristine_engström.

  Kram på dig.

  • Tackar!
   Sommar och mysiga dagar i bersån… kaffe i fint porslin – det är rogivande 🙂

   På instagram heter jag @karlchristina

   Ha det toppenfint!
   Kram

 3. Det ser både vackert och lockande ut. Vad mycket spännande du har att se fram emot. Hoppas du får fler soldagar. Hoppas även du firade ordentligt på din dag – Christinadagen. <3
  Stor grattiskram från Bosse

  • Tackar för att du kom ihåg min namnsdag!
   Jag glömde faktiskt helt och hållet av att fira den själv…. brukar inte fira namnsdagar direkt.

   Ha det toppenfint!
   Kram

 4. Åh, jag älskar dina foton med böcker, blommor och kaffekoppar! Jag ”råkar” ju äga ett sådant foto ifrån dig! 🙂 Det är verkligen mycket du det där med att arrangera på det sätt du gör – det är ju ett stort intresse som du har och som inkluderar olika delar! Att både skriva, läsa och fotografera och så gör du underbara stilleben av det! 🙂
  Jag tänker nog lite ”Afternoon Tea”, med mycket omsorg! Omsorg i ett vackert dukat bord och tid för att träffas och samtala.
  Kramar, Gunilla

  • Tackar! Ja, det här är sådant som jag gillar att pyssla med 🙂
   Känns så fint att en av mina fotografier finns hemma hos dig <3

   "Afternoon Tea" Det låter trivsamt engelskt...

   Ha det toppenfint!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *