De sju dödssynderna & Gianni Schicchi, på Göteborgsoperan

Maken och jag drog nyligen iväg på en weekend till Göteborg för att besöka Göteborgsoperan. Vilken stad och vilken fantastisk opera!

Det var länge sedan vi bokade våra biljetter, och någonstans i vardagens späckade arbetsschema hade vi glömt bort att det var en premiär vi skulle besöka. Väl på operan var röda mattan framrullad utanför entrén, och då blir det ju särskilt högtidligt att gå på premiär. Kanske är det så att man alltid får gå på röda mattan när man besöker Göteborgsoperan, men nog känns det särskilt högtidligt när det är premiär.

Vi åt en delikat middag i operahusets restaurang, och med tanke på programmets omslag kunde vi inte låta bli att reflektera över att en av dödssynderna är frosseri. Då började vi diskutera var gränsen går mellan att njuta av god mat, dryck och frosseri?

Vi kom fram till att även om omständigheterna kändes lyxiga i den fina operarestaurangen så var trots allt portionerna lagom stora, drycken i måttligt omfång och därför inget frosseri.

 

Operahuset ligger vackert beläget alldeles intill kusten med utsikt över havet. Vi kollade igenom programmet noga för att skapa en förförståelse innan föreställningen.

Föreställningens tema var som sagt allvarsamt med tanke på att det hela handlade om de sju dödssynderna; Högmod, girighet, otukt, avund, frosseri, vrede och lättja.

Tungt tema till trots, så var föreställningen magnifik. Jag tyckte särskilt mycket om scenografin som föreställde ett hus med sju rum, ett för varje dödssynd.

När föreställningen var slut hade mörkret brett ut sitt täcke över staden och vi vandrade nöjda och belåtna genom natten.

Tänk ändå vad en vecka går fort. Nu är det helg igen, och den här helgen håller jag mig på hemmaplan. Arbetsveckan har varit intensiv och jag är så galet trött att jag troligtvis somnar inom den närmsta timmen, men först ska jag ta en bloggpromenad.

Må väl och njut av dagen!

Christina Karlsson

 

 

8 svar på ”De sju dödssynderna & Gianni Schicchi, på Göteborgsoperan

 1. Kan tänka mig att det var en fantastisk upplevelse även om temat var tungt. Göteborg är en trevlig stad men slår inte Stockholm 😉

  Kram och god helg!

  • Fantastiskt!
   Jag tänker att Göteborg och Stockholm har sin charm, var och en på olika sätt 🙂

   Ha en fin helg! Kram

 2. Så härligt ni haft det.
  Lät som en fin premiär , kan tänka mig att känslan av att gå på röda mattan är magisk.

  Jag gillar Göteborg.
  Under några år i min ungdom flyttade jag dit.
  Men av någon besynnerlig anledning blev det så att jag flyttade tillbaka till min hemort och där har jag blivit kvar.

  Ha nu en jättefin helg så du kan ladda upp batterierna igen.

  Kram, Kram

  • Ja, det blev verkligen en avkopplande helg långt bort från vardagens stress. Så du har bott i Göteborg…Tänk så många resor livet tar med oss på.
   Hoppas att du också får en underbar helg!
   Kram Christina

 3. Underbart är att uppleva opera – och tillsammans, frosseri eller inte 🙂
  Dödsynderna jaa – de finns där och är intressanta hela tiden nästan!
  Önskar dig en fin helg och sov gott når du sover!
  Kram

 4. Vad trevligt och roligt både med Göteborg i sig och den fina operan. Den ligger så fint och jag tycker om lokalen. Den är så mycket mer användbar än operan i Stockholm där det i princip bara spelas opera och inget annat. PÅ Göteboergoperan är dte ju lite av varje som framförs. Jag var hit på jobbresa över nyårsafton 2016-2017 och då såg vi Carmen. Väldigt bra och trelvigt det också. Och röd matta då också.

  Vad roligt attt ni var så nöjda med ert besök, både föreställningen, maten och upplevelsen. En härlig ”njutflykt” alltså.
  Tack för att jag via dig fick veta mer om föreställningen.
  Kram och trevlig helg.

  • Kul att du också varit där 🙂

   Njututflykt – det var verkligen ett bra namn. Vi unnade oss ett brejk från vardagsbruset och hade en alldeles underbar och avkopplande helg.

   Önskar dig en fin söndag kära bloggvän!

   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *