När jag känner mig som Askungen är det dags att dra till skogs…

Jag drar till skogs för att få lite andrum. Njuter av en promenad, frisk luft och ett stilla höstregn.

Egentligen skulle jag ha tre lediga dagar, men ibland känner jag mig som Askungen när hon utbrister – Jobb, jobb och mera jobb… Ni vet scenen före det att hon tittar ut genom fönstret och drömmer om en bal på slottet. Skillnaden är att Askungen drömmer om en bal på slottet, jag drömmer bara om lite mera TID för mig själv och mitt eget skapande.

Nåja. Hursomhelst är allt självvalt. Jag trivs med mitt arbete och jag trivs med mitt engagemang i Svedalas finaste galleri. Det är bara att se till så att allting blir så fxxxing bäst som det bara kan bli.

När jag drar till skogs är det för att samla energi, andas frisk luft, röra på mig och bara njuta av stunden. Jag tycker om att balansera ut på den där lilla cementslussen vid vattenfallet och lyssna på vattnet som brusar. Vatten tar ingen hänsyn till omvärldens krav och förväntan. Vatten tar bara hänsyn till sådana triviala ting som väder, vind och jordens skick.

Jag blir så innerligt varm i hjärtat när jag möts av ett bord som är dukat med löv. Det är som om hela bordet utstrålar I Löv You, och då kan jag inte låta bli att stanna upp och Le.

Jag arrangerar ett stilleben i form av ett hjärta och funderar på begreppet landart. Kommer någon att se mitt hjärta innan det blåser iväg?

Jag vandrar vidare på höstens scen, svänger inom till frisören för att fylla på med lite ny höstfärg i håret som får en alldeles underbar liten vattenfallsfläta med sig hem. Jag tycker om flätor och jag tycker om vattenfall, så en vattenfallsfläta passar mig perfekt.

Jag köper vårdande schampo och balsam och med mig hem och får en fin liten tygkasse för att bära hem produkterna i.

Tro det eller ej, men jag har till och med julpyntat bilen, med en lila doftgran och jag har hängt den i backspegeln bara för att jag aldrig gjort något sådant förr. Doftgran i backspegeln, men hallå! Somliga ting är så ute att jag bara inte kan låta bli…

Jag har en doftgran i bilen och livet är en potpourri av sådant jag inte kan låta bli…

Jag fotograferar, redigerar bilder, bloggar och umgås med mina finaste  <3

Jag siktar på en alldeles underbar helg!

Fylld av solsken,

och mild höst som smeker min kind

…och nu vill jag verkligen inte ha någon mera motvind.

 Christina Karlsson ©

 

18 svar på ”När jag känner mig som Askungen är det dags att dra till skogs…

 1. Fantastiskt härliga foton och vad fin du är i håret.
  Det passar dig bra!

  Ha nu en underbar helg och jag hoppas att solen milda strålar smeker dina kanske rosiga kinder!
  Kram, kram

 2. Vilka bilder, hoppas någon annan hann se ditt fina hjärta, varm härlig hårfärg.
  Bilden med dina härliga kläder underbara färger lila brunt och blått ,-)) vid vattnet, två hjärtstenar finns med också.
  Härlig promenad, vackert med alla löv ,-)
  Ha en fin helg.
  KRAM Primrose ,-)

  • Vad kul att du fann stenhjärtan <3 Jag såg inte det förrän nu när du påpekade det och då förstår jag varför jag tyckte om motivet av stenarna....nu blev bilden ännu finare 🙂 Tack.

   Ha en fin helg!
   Kram Christina

 3. Stort tack för en härlig läsupplevelse. Jag befann mig också där i skogen och upplevde höstens vackra löv och vattnets porlande. Bilden där du står med skorn alite i vattnet är väldigt vacker och som poesi i sig själv.
  Ljuvliga bilder som får mig att dra ner tempot och ta nägra extra djupa andetag.

  Hoppas du haft en fin helg och med en milda och vackra dagar som somekt din kind.
  Sista bilden är som ett konstverk.
  Kram från mig.

  • Tack själv för att du följde med på min promenad. Himla fin med sällskap här i blogglandet 🙂

   Tack för dina fina ord om mina bilder <3

   Hoppas att du får fina dagar!
   Kramar Christina

 4. Härliga höstbilder!
  Ja, det där med tid är inte lätt. Jag har lätt för att stressa upp mig ju äldre jag blir. Hade inte problem med detta förr utan gjorde flera saker på en gång, plus några till och inget problem. Därför måste jag dra ner på takten emellanåt bara vara.
  Hoppas du finner den rätta balansen!

  • Skogspromenader brukar vara en fin källa för återhämtning och avkoppling så lite lugnare blev det 🙂
   Ha det fint!

 5. Det är härligt att ha funnit de platser och stunder som har en meditativ inverkan. Ibland kanske man inte ens är varse att man behöver dem, men så lyckas de ändå ge den där extra energin – underbart! Den man behöver för att finna utrymme, för det man gärna vill ha mer plats för. 🙂
  Doftgran i bilen ger minnen sen länge. Hur illa jag mådde – de doftar starkt – när pappa prompt ville ha en dinglandes från backspegeln i bilen. Så aldrig en doftgran i vår bil, men ett roligt minne.
  Sol och lena vindar – det hoppas vi på till helgen. 🙂
  Önskar dig riktigt härliga novemberdagar.
  Kram

  • Doftgranar har alltid varit ett big No No i mina bilar, men nu känner jag att de på något vis är så Off att det blir lite kult att ha en doftgran. Doften på just denna granen är helt ok, och så är den dessutom lila ? Mest en kul grej ?
   Nu är det strax helg igen ?
   Ha det fint kära bloggvän!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *