Slipsen är min rekvisita

Igår var det fredag och då passade jag på att inviga min nya väst som passade utmärkt till fredagsslipsen. Jag tycker om att piffa upp vardagen och fredagsslipsen har blivit ett uppfriskande inslag. En arbetsvecka i skolans värld har sina höga berg och djupa dalar och när det blir fredag är det inte konstigt att jag ofta känner mig både trött och sliten. Istället för att gå runt på sparlåga, spurtar jag in i det sista. För mig är det visuella en betydelsefull ingrediens och när jag knyter slipsen är jag tvungen att ta mig i kragen, för att få till en stilfull knut. Om jag inte fixar till kragen blir det ju inte snyggt. Kanske är det så att slipsen ingår som rekvisita i en roll, och det slipsen representerar blir en påminnelse om att fortsätta spela tills det är dags att dra för ridån.

Enligt Svenska Akademiens Ordlista härstammar ordet slips från tyskans Schlips, som lånades in till svenska språket på 1800-talet.

Nåja, lördagsmorgon är här och jag intar nästa scen. Fredagskvällen ägnade jag åt att sy vidare på min rokokoklänning. Vill ni se var i arbetsprocessen jag befinner mig så är det bara att kolla in följande två fotografier från gårdagens sömnad.

Dagens agenda säger att jag måste ge mig ut för att köpa blixtlås, spetstyg och lite tyll så att jag kan sy klart min klänning. Festen närmar sig och med tanke på att jag förväntas vara värdinna så vill jag såklart ha en av partajets finaste klänningar!

Må Väl och ha en alldeles underbar lördag!

Christina Karlsson

 

 

 

8 svar på ”Slipsen är min rekvisita

  • Tack <3
   Jag jobbade vidare med klänningen hela dagen igår, och nu är den snart klar 🙂

   Kram och fin söndag!

 1. Slips är läckert och som ung hade jag det ofta. Nu har emellertid slipsen fallit i glömska. Klänningen kommer att bli alldeles fantastisk!

  Kram och god lördagskväll!

 2. Gillar verkligen tanken på slipsen som rekvisita. För i skolans värld spelar vi ju inte bara en roll utan flera. Tyckte du formulerade det så bra med ”att forsätta spela tills det är dags att dra för ridån”. Så sant!

  Så långt du hunnit på din klänning. Ett fantastiskt jobb och så vacker den är- Förstår att du har en del kvar men den är verkligen elegant.

  Kram och trevlig kväll. Önskar dig en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *