En kväll i 1700-talsanda!

Vi firade min makes 50-årsdag med att ställa till med 1700-talsfest, och vilken kväll det blev. Dagen till ära så hade Svaneholmssjön frusit till is och det var perfekt läge för en svängom ute på isen strax före det att gästerna började anlända.

Känslan när alla dessa 1700-talsklädda gäster anlände var helt otrolig. Festen bjöd på inslag av tidsenlig musik, tal, sånger, berättelser och ett ”lek” där alla gäster tilldelades roller för att kunna delta i ett skådespel där en fiktiv mordgåta skulle lösas.

Stämningen var på topp när hela gänget rockade loss till Rock Me Amadeus.

Jag kan inte låta bli att tycka om den här klädstilen med sina spektakulära frisyrer och fantastiska klänningar. Det här blev definitivt en minnesvärd kväll <3

Vad tänker ni om 1700-tal och maskeradfester?

Må väl och njut av dagarna som går!

Christina Karlsson

18 svar på ”En kväll i 1700-talsanda!

 1. Åh du är ljuvligt vacker i din 1700- talsklänning.
  Roligt tema för din mans 50 års firande.

  När jag var yngre så deltog jag i en och annan maskerad men inte nuförtiden.

  Kram och ha en fin dag!

 2. ÅH så himla festligt ,-)) Ett minne för livet att få vara inbjuden till en sådan fest med mordgåta och rollspel det skulle ju vara en dröm!
  Otroligt vacker är du och vilket tjusigt par du och din man är på isen, och det vackra slottet i bakgrunden ,-))
  Vilka klänningar de hade på 1700-talet och du som har sytt din själv!
  Grattis i efterskott till din man!
  KRAM Primrose och ha det fint ,-)

  • Tackar! Ja, det blev verkligen en minnesvärd kväll. Vi är så nöjda både min man och jag.

   Ha en fin helg! Kram

 3. Vilken fantastisk kväll och ett underbart minne för alla gäster, för dig och inte minst din make! Älskar 1700-talet och hade gärna burit en sådan klänning, men jag hade inte kunnat sy den själv! 🙂
  Du är så vacker i DIN klänning och dito frisyr. Stiligt par!
  Kram Gunilla

 4. Vilken härlig tillställning! En sväng om med ”prinsen”, skon i behåll nerför slottstrappan? 🙂 En sån där upplevelse som man har med sig länge.
  Att ha möjlighet att sy sin utstyrsel kan vara värt mycket – stiligt!
  Känner mig aningen motvalls när jag tillstår att jag inte är så förtjust i maskerad. Jag kan ibland tycka att det för med sig väl mycket förberedelser för de inbjudna. Men å andra sidan tycker jag samtidigt att det är alldeles ljuvligt att få äran att bli bjuden till en fest, där värdparet engagerar sig så för sina gäster.
  Fortsatt sköna februaridagar!
  Kram Mia

  • Tack! Vi skrev i inbjudan att ambitionsnivå var upp till var och en så det kom någon som inte var 1700-talsklädd, och de var precis lika välkomna ändå. Men de flesta gick som sagt all in och nappade på tillfället att få klä sig i 1700-tals stass.

   Kram och fin helg!

 5. Vilken fantastisk och minnsevärd fest! Jag är säker på att allt blev väldigt lyckat! Vilken toppenidé med en temafest! Och så väl genomtänkt med allt. Din klänning blev så vacker och fotot på dig så fint. Bilden på dig och maken där ute på isen är så häftigt.
  Undrar om även mat och dryck gick i 1700-tals tema. Men egentligen helt oväsentligt….
  Roligt att även se en del av de andra gästerna
  Tack för att du delar med dig.
  Kram!

  • Tack! Ja, festen blev över våra förväntningar.
   Vi slopade dock 1700-talstema på maten eftersom maten de åt då inte verkade till att vara någon höjdare…det blev modern buffe med massor av olika rätter för att gästerna skulle kunna välja det som passade tycke och smak. Vi körde dekorationer á la 1700-tal istället.

   Ha en fin helg!
   Kramar

 6. Hahaha! Vad härligt att läsa! Jag skulle ALDRIG-ALDRIG-ALDRIG få med min man på en fest som denna, varken som gäst eller som värd. Själv hade jag ÄLSKAT det!
  Och ni firade er man på min födelsedag också!

  Vad gillade gästerna detta temat? Kom alla inbjudna eller backade de?

  • Vi har våra spontana infall och maken kläckte idén i början av året så inbjudan kom iväg ca 5 veckor före festen. Alla kunde inte komma men övervägande del kom, och ca 90 procent av gästerna gick all in och rustade sig i 1700-talsstyrsel.
   Det blev en mycket uppskattad kväll.

   Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *