Tid för musikalen Godspell

Kvalitetstid. Igår fascinerades min dotter och jag av vacker arkitektur och spännande konst på Malmö Opera. Vi var där i god tid före musikalen för att hinna gå runt och kolla in det nya konstverket, samt hälsa på ett av mina favoritkonstverk Commedia del Arté av Isak Grunewald, och därefter slå oss ner i någon av de inbjudande operafåtöjerna, fika, prata och läsa igenom programmet.

Anledningen till besöket var den färgsprakande och omtalade musikalen, Godspell. Vilken show! Underhållande, uppfriskande, spektakulär och lite smågalen.

Handlingen är baserad på Matteusevageliet. Musiken består av en mix av rock,n roll, soul, pop och gospel. Bibelcitat blandas med nutida referenser. Enligt informationen i programmet är syftet är att sprida kärleksbudskap och gemensamhet. Föreställningen innehåller mycket glädje, dock med en underton av allvar. Vi upplevde showen som mycket underhållande men lite väl glättig med tanke på att konflikten enligt oss inte var helt tydlig. Ibland blev referenserna lite väl knasiga och konflikten försvann på något vis in i showen där till och med korsfästningen förvandlades till rock´n roll, fast å andra sidan med tanke på att syftet är att sprida ett kärleksbudskap kan det ju vara ett medvetet val med den här överpositiva framtoningen. Vilket i sin tur triggar fram en massa andra referenser och funderingar hos mig…

Utsikten genom operahusets fönster är som alltid magnifik och magisk på en och samma gång. Jag kan inte låta bli att fascineras av skulpturen Tragos tragedins födelse,  och dess brinnande facklor. Jag tycker om att betrakta speglingarna som uppstår och får det till att se ut som det hänger kristallkronor över Malmös ”Champs-Élysées” (dvs, Fersens väg).

Kvällen var en fröjd och lisa för såväl öga, som öra och själ. Ljuvligt, helt enkelt alldeles underbart!

Njut av dagarna som passerar!

Christina Karlsson

14 svar på ”Tid för musikalen Godspell

 1. Vilken härlig kväll du och din dotter hade.
  Mysigt att göra något tillsammans som blir en lisa för både ögon, öron och själ.

  Hos mig gick melodifestivalen av stapeln ( alltså i min stad) men jag höll mig hemmavid och såg det inte ens på tv.

  Ha en underbar Söndag!
  Kram

  • Härligt att umgås med dottern.

   Jag har också valt att skippa mellot, tycker att det är alldeles för utdraget numera…

   Ha en toppenfin söndag!
   Kram

  • Ja, mycket trevlig och välplanerad miljö som passar utmärkt för opera och musikal.

   Fin söndag till dig också!

 2. Bara att göra något sådant här tillsammans, mor och dotter, låter mysigt. <3
  Det ingår i paketet för att det få med allt. Jag syftar på att vara där i god tid. Varva ner. Ladda upp. Se sig omkring m.m. Helt i min stil. Den där sista bilden är läcker.
  Önskar dig en fin avslutning på februari och en bra start på vårmånaden mars.
  Kram Bosse

  • Att umgås med barnen är värdefullt – det bästa!
   Att vara i tid är viktigt för mig. Jag avskyr stress, och behöver den där njutstunden före arrangemanget.
   Har du och Solveig varit på Malmö Opera någon gång? Jag tror att ni också skulle gilla platsen 🙂

   Ha det fint!
   Kram Christina

 3. Vad trevligt att få komma med till Malmö Opera. Här har jag aldrig varit. Men föreställningen har jag sett i Stockholm.
  Vilken trevlig kväll ni fick!
  Stir kram!

  • Å, men då kan jag varmt rekommendera ett besök på operan. Det är en fantastisk upplevelse att komma dit och bara njuta av atmosfären, konsten, arkitekturen och självklart föreställningen.

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *