Läser Orkidébarn, av Eva-Stina Byggmästar

Jag kan inte låta bli,

att älska hennes poesi,

hennes gröna strofer,

och lekfulla versrader.

Hennes oväntade besök

och hennes hyllningar

till poesin.

Det är bara hon som kan skriva om ett ulligt parasoll,

på ett sätt som får mig att tänka på en

maskrosboll…

och genast komma på mig själv med ett leende på läpparna

när jag förnöjt förnimmer känslan av hur det kan vara,

att bara, andas in och blåsa på denna duniga boll

av önskningar

som ett av naturens dunigaste konstparasoll.

Åh, vad jag njuter av hennes Byggmästarpoesi.

Finaste poesin någonsin…

<3

Jag upptäckte och förälskade mig i Eva-Stina Byggmästars poesi när jag läste en extrakurs i lyrik på Litt-Vet i Lund för några år sedan. Jag blev så fascinerad att jag skrev en uppsats om hennes trilogi om kärlek. Uppsatsen är sökbar om någon känner sig taggad för lite extra läsning. Vill ni hitta den är det bara att söka på ”Naturen som kraft: en ekokritisk analys av Eva-Stina Byggmästars trilogi om kärlek”.

Boken Orkidébarn (2018) fick jag i födelsepresent av min dotter. Blir så rörd av att hon håller koll på min favoritpoesi <3<3<3

Eva-Stina Byggmästar har en förmåga att lyfta fram och skriva om sådant som är mycket litet, på ett sätt som får det att bli till något stort!

Att läsa är att uppleva

och jag kan inte låta bli att älska

de upplevelser som EvaStina Byggmästars poesi

tar mig med på…

Må väl, ha en fin dag,

läs för att resa,

läs för att uppleva

och läs för att berika din dag!

Christina Karlsson

10 svar på ”Läser Orkidébarn, av Eva-Stina Byggmästar

 1. Poesi är inte min favorit vanligtvis men jag måste säga att det ulliga parasollet var en väldigt fin bild av maskrosen. Så tänkvärda ord dessutom. Kan tänka mig att det blev en uppskattad present!

  Kram och ha en fortsatt bra vecka!

 2. Vad roligt att du fick den boken av din dotter och att hon har koll på vad du gillar.
  Jag tycker om att läsa poesi men har inga direkta författare jag gillar mer än andra.
  Å just nu är huvudet tomt så jag kan inte komma på en enda..hihi.

  Det finns en sida på nätet där man kan publicera dikter som heter Poeter.se, där har jag hållit till då jag aktivt skrev poesi själv, min användare finns kvar men det var länge sedan jag publicerade något.
  Det är som med målandet, just nu blir det inte av.

  Hoppas du får en fin dag!
  Kram och ha det bäst!

  • så kan det vara… att saker och ting sker i perioder. Ibland är det annat som upptar fokus i ens liv, alltid dessa prioriteringar…

   Ha det bäst du med fina bloggvän!
   Kram

 3. Håller med…ulliga parasollet låter helt underbart! Jag tillhör dem som tycker maskrosen är vacker. Både i blom i sin solgula färg och då blomman senare blir till ett ulligt parasoll! 🙂 Så fint av du fick boken av in dotter.
  Kram Gunilla

  • Ja, maskrosen är fin på många vis, även symboliskt eftersom den är en överlevare….det klarar sig överallt, eller åtminstone på de flesta ställen. Den bara växer upp där med sin gula glans och sina krispiga gröna blad och sen förvandlas den till ett dunigt parasoll 🙂
   Så himla fint!

   Ha det gott och må väl!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *