Dag 7- Vaknar i New York, mellanlandar i Gettysburg och somnar i Washington DC – del 2

Vi fortsatte vår bilresa och åkte vidare till Gettysburg, området där nord och syd utkämpade det avgörande slaget år 1863 under det amerikanska inbördeskriget. Både maken och dottern är intresserade av krigshistoria så det tog ett tag innan vi kom ut från museet och då var det dags att köra rundturen för att kolla in de olika platserna i området där slaget ägde rum. Naturen i Gettysburg är vacker och det känns märkligt att tänka sig att ett så blodigt slag ägt rum på en sådan vacker och fridfull plats.

Amerikanerna är bra på att lyfta fram sin kultur och historia genom att placera ut massor av minnesmonument och skulpturer av betydelsefulla personer och händelser. Här sitter jag och för en dialog med Lincoln och på bilden nedan syns min dotter tillsammans med General Lees minnesmonument.

Gettysburg är som allt annat i USA, dvs mycket mer och större vad man förväntat sig och plötsligt befann vi oss i tidsnöd med tanke på att biluthyrningsfirman i Washington  skulle stänga kl 22.00. Det blev snabbmat i bilen ut ur Gettysburg på väg mot nästa stad.

I Washington DC hade det hunnit bli mörkt. Världens trafikstockning med massor av bilar och trängsel väntade i området där bilen skulle lämnas in, plus att den infarten GPS:en hänvisade till var stängd. Vi fick helt enkelt köra runt och leta. Våra mobiler laddades ur en efter en, powerbanken tog slut och vi blev alltmer stressade. Tack och lov så lyckades vi hitta rätt. och hann precis lämna in bilen precis strax före det att bilfirman skulle stängas. Därifrån blev det taxi raka vägen till hotellet och väl på plats i vårt rum tog det inte särskilt lång tid att somna.

Vilken tidsoptimistisk dag! Vaknar i New York, besöker Rocky steps och äter frukost i Philadelphia. Kollar in museum, kör på rundtur och äter middag i Gettysburg (om man nu kan kalla snabbmaten längs med vägen middag) och somnar likt stockar i Washington DC. Inställda på att stiga upp i ottan kommande dag.

Väl mött!

Christina Karlsson

 

 

12 svar på ”Dag 7- Vaknar i New York, mellanlandar i Gettysburg och somnar i Washington DC – del 2

 1. Det lät onekligen som en intensiv dag men säkerligen en givande sådan. Ibland är man tidsoptimist och oftast fungerar det men inte alltid erfor jag i Brasilien. Där fick det bli en spontan övernattning och sedan en väldig stress till flyget.

  Kram

 2. Inte vilken grå vardag som helst. 🙂 Mycket såg lockande ut. Sa Abraham något intressant till dig? 😉 Trafikstockning och tidsnöd i en sådan situation skulle jag dock inte vilja uppleva. Tur det gick bra för er.
  Kram Bosse

  • Ja, där blev vi allt nervösa ett tag – fast i Washingtons trafikstockning och en fungerande mobil med typ 5 % batteri kvar….. Men det ordnade sig till det bästa 🙂

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *