Dag 8 i Washington DC, del 2

Dag 8 och här går jag och Emelie uppför trappan till The Supreme Court, USA:s högsta domstol. Arkitekturen imponerar med sin höjd, byggnaden är ljus, stilren och inspirerad av den antika klassiska korintiska arkitekturen. Byggnaden som färdigställdes år 1935 ritades av arkitekten Cass Gilbert. Symbolspråket kommunicerar tydligt vilka värden det amerikanska rättsväsendet värnar om och i besökscentret finns en utställning som förklarar vad de olika symbolerna representerar.

Ugglan representerar visdom.

Vacker spiraltrappa som på något vis påminner om en snäcka.

Reflektioner efter första dagen i Washington: Staden är ljus, rymlig, fräsch och vi upplevde den som lite mer besöksvänlig än New York. Längs med hela The Mall i Washington DC finns stora grönområden, vackra växter, rymliga gator och trottoarer. I Washington är det dessutom fri entré till de flesta museer och restaurangerna har humanare priser. Den allmänna stämningen kändes lugnare och vänligare i Washington DC, jämfört med New Yorks lite mer kaxiga storstadsattityd.

Avslutningsvis så känns det gott att blogga om resan i efterhand, eftersom det nästan blir som att återuppleva resan igen och dessutom upptäcka en ny dimension av dess innehåll.

Christina Karlsson

6 svar på ”Dag 8 i Washington DC, del 2

  1. Det finns väl en stor beundran av Europa som har så lång historia. Det är ju lustigt dock att man inte har vetat, eller velat se? att de antika statyerna och templen inte har varit så där skinande vita från början. Det är ju likadant i Europa med byggnader i den stilen. Men vackert är det.

    • Ja det har du alldeles rätt i, det tänkte jag inte på. Tänk om dessa vita byggnader varit färgglada då hade det känts som om vi befann oss i en disneyfilm 🙂
      Kram och fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *