Dräktlängtan med Bergman på modet, en utställning på Malmö museum

Jag fascineras av karaktärerna i Ingmar Bergmans filmer och en av mina absoluta favoriter är Fanny och Alexander, en film jag sett tillräckligt många gånger för att ha tappat räkningen. En av anledningarna till varför jag älskar Fanny och Alexander är att det är en kostymfilm, med otroligt vackra dräkter. Filmen utspelas under det sena 1800-talet/tidigt 1900-tal och just nu pågår en utställning på Malmö museum där några av dräkterna visas.

 

Den här utställningen väcker lusten att klä på sig finstassen och ställa till med en hejdundrande fest på sekelskiftestema 1800/1900-tal.

Alexanders sjömanskostym och hans slitna gamla kramgoe nalle var självklart med.

Gillar du finkläder och Bergmanfilm så är det här en sevärd utställning.

Må väl!

Christina Karlsson

10 svar på ”Dräktlängtan med Bergman på modet, en utställning på Malmö museum

 1. ”Fanny och Alexander” är min absoluta favoritfilmen som jag har sett många gånger. Jag tackar för tipset för den här utställningen hade jag missat helt!

  Kram

  • En underbar kostymfilm! Jag ser den någon gång varje år, oftast kring jultid men just i julas blev det inte av.

   Kram och fin veckostart till dig också!

 2. Vad roligt att den visas i Malmö nu. Jag såg den här i Stockholm på Hallwylska museet. Jag är inte helhjärtat ett ”Bergmanfan” men denna utställning tycket jag om. Vilka fantastiska klädskapelser. Verkliga konstverk.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *