Kalasvecka

Vilken kalasvecka! I onsdags fyllde min briljanta dotter Emelie 27 år <3 Hon bjöd hem oss på kalas, serverade en delikat biff bourguinon och till efterrätt blev det tårta och mingel. I fredags fortsatte vi att fira, fast då var det min man som fyllde år och då var det jag som lagade till en extravagant fredagsmiddag. Nästa familjekalas gick av stapeln i lördags när sonen hade möjlighet att komma ner hit och vara med och fira.

Just nu sitter jag och återhämtar jag mig efter veckans sista kalas som varit tillsammans med min makens systrar och  respektive. Visst är det kul med kalas, men fyra kalas på mindre än en vecka blir lite i häftigaste laget.

Julledigheten är slut för denna gången, jag började jobba i måndags och det har varit fullt ös från första stund både på jobbfronten och här hemma på kalasfronten. Idag är det tjugondag knut och det sägs att det är då julen ska städas ut, men det har jag inte hunnit med så här hemma får delar av julen hänga kvar några dagar till. Jag gillar mitt julpynt så det känns helt okej. Har du hunnit med att städa ut julen?

Må väl och njut av dagarna som passerar!

Christina Karlsson

12 svar på ”Kalasvecka

 1. Oj, det var många kalas på kort tid.

  Julen städade jag ut tidigt, redan den 3 januari.
  Då kände jag mig mätt och belåten och det var skönt att packa ner allt.

  Ha en fin början på veckan!

  Kram

 2. Så fin bild på din dotter och så vackra blommor! Har några vackra julkulor kvar som jag har svårt att packa ned. Även julgardiner och bordslöpare i köket är kvar. Fast de är inte ”juliga” på något sätt. Tycker om mitt julpynt – att ta fram det – och ta bort det! Hemmet känns luftigare och renare när det är som vanligt! 🙂
  Nu är det lökväxter som gäller och tulpaner! 🙂
  Hoppas du få en fin vecka!
  Kram Gunilla

  • Lökväxter och tulpaner låter hoppfullt och fint, kanske det blir en vår snart ändå 🙂

   Ha det gott! Kram

 3. Kalas i all äran men fyra stycken på en vecka blir lite för bra. Nästan så att de tar udden av varandra och man har lite svårt att ladda om.

  Vi plockade bort julen i fredags men utomhusbelysningen får vara kvar ett tag till.

  Ha en bra start på den nya veckan!

  • Utomhusbelysningen lär nog få vara kvar ett bra tag till här också, det är så mysigt att komma hem till ett upplyst hus 🙂

   Kram och fin vecka!

 4. Den lyser ju upp så fint där den står, julen … när man verkligen behöver det som mest. Jag önskar jag hade haft ro i kroppen att njuta av den fram till tjugondag Knut, men här åker den ut kring trettonhelgen. Jag bytte granen mot en vas tulpaner och nu längtar jag efter ljusare eftermiddagar och så småningom kvällar. ”Det kommer, det kommer en vår …”
  Födelsedagar styr man just inte över, möjligen hur man firar dem. Själva har vi ett födelsedagsbarn i mellandagarna. Mycket då, men så välkommet. 🙂
  Hoppas du haft en fin start på året.
  Kram Mia

  • Om allt går som planerat städar jag ut julen nu till helgen 🙂
   Våren, ja den kan man bara inte låta bli att längta till…den är också så välkommen 🙂

   Kram

 5. Det var ett rejält kalasande! Och trevligt är det med kalas. Men fyra på en vecka är kanske i mesta laget. Här slog vi ihop döttrarnas födelsedag (de är tvillingar) med äldsta barnbarnets födelsedag så blev det ett kalas och på restaurang. Trevligt det också.
  Jodå, julen försvann ut redan den 9 januari så nu väntar jag på lite vår. Inser att den dröjer.
  Kan tänka mig att det blev rivstart för dig med jobb också.
  Önskar dig nu en bra fortsatt vecka.

  • Smart att slå ihop kalasen, det gjorde vi också den ena av dagarna. De andra dagarna ser vi som bonusfirande 😉

   Våren, fortare än vad vi anar så är den här 🙂

   Ha det fint! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *