10 svar på ”Veckans haiku…

 1. Här lär man sig saker, må jag säga 🙂
  Jag har tittat bakåt bland dina inlägg och har nu lärt mig att det finns något som heter idiom, och haiku. En ny värld öppnar sig 😉

  Jag har googlat på båda, men kan inte säga att jag hittade någon riktigt bra förklaring. I alla fall inte när jag sökte på ”idiom”.
  Kan du ge mig en bättre förklaring kanske? 😉

  Kramis

  • Jadå, ett idiom är det vi brukar kalla för ordspråk, ”att ta sig i kragen”, ”ana ugglor i mossen”, ”toppen av ett isberg” eller ” skärp dig” – vi menar ju inte vad det heter ordagrant att ta sig i kragen betyder ju att man ska rycka upp sig och göra det man måste – inte ta i sin krage. Man brukar säga att dessa uttryck är det som är svårast att lära sig i ett nytt språk. Hoppas att den förklaringen förtydligade.

   Haiku är en diktform där man använder 5 vokaler på första raden 7 på andra och 5 på tredje raden. Min diktbok tex består av enbart haikudikter.

   Ha det fint! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *