Semestermarkör…

Midsommarafton

Semestermarkörshöjdpunkt,

bara vara. Njut!

Firade midsommarafton med traditionsenlig midsommarkrans i håret. Dagen lystes upp av solsken, som blandades med en liten släng av regn och grå moln. Fåglarna kvittrade, humlorna surrade och några av mina närmaste var här. Vi satt ute på altanen, åt nypotatis med grädde och gräslök, ägg med räkor, lax och olika sorters sill. Det godaste sparade vi till sist, svenska jordgubbar med grädde och några jordgubbar till…

Jag firade min första midsommarafton tillsammans med min bok, reflekterade kring resan, från idé till dröm och vidare till bokrelease och tiden fram till nu. Jag känner mig nöjd, tillfreds och en smula upprymd av att hålla boken i min hand.

Min hjärna har börjat visualisera uppföljaren som ännu bara finns i mina tankar. Just nu njuter jag mest av att få vara i flödet tillsammans med en av mina förverkligade drömmar…Våra andetag andas haikusommar.

Förra midsommarafton var min bok bara en midsommarnattsdröm…, en dröm, en idé om något jag väldigt starkt brann för och ville förverkliga. Vi har alla våra drömmar och en av de drömmar jag ofta återkommer till är Shakespeares, En midsommarnattsdröm…

Jag fascineras alltid av slutscenen där Puck vänder sig till publiken och säger ” Om vi skuggor nu har kränkt er/ med vårt enkla spel – så tänk er/ Att ni bara sovit här/ medan fruktan och begär/ Tog gestalt som i en dröm/ I en vag och flyktig ström/ Och om drömmen var för blek/ Var det inte vi som svek./ Men om ni har översett/ Med de scener som gick snett/Och vi inte visslades ut/ Blir vi kanske bra till slut./ Så godnatt nu allihop. Kläm nu i med bravorop/ Och applåder om ni känner/ Att vi mött er här som vänner.” (Textutdrag ur Shakespeares, En midsommarnattsdröm)

Hoppas att ni alla har haft en fin midsommar och att midsommarhelgen fortsätter i en lugn och skön anda. Må väl och njut av dagarna som passerar <3

Christina Karlsson

12 svar på ”Semestermarkör…

  • Den tål att läsas flera gånger, älskar dessutom filmen med Calista Flockhart som Helena…

   Kramar

 1. Det låter som du lever i en härlig riktigt värld där en av dina stora drömmar slagit in. Jag önskar dig fler sådana upplevelser i framtidens sköte.
  Kram

  • Drömmar slår inte bara in sådär…Jag föredrar att se det som att drömmar förverkligas med hårt arbete…det ligger ju en hel del hårt arbete bakom… Tack för att du tror på mig och önskar mig fler förverkligade drömmar, jag är beredd att kämpa för dem.

   Kram och fin midsommarhelg!

 2. Att drömma är viktigt och en av dina blev verklighet. Så roligt. Ohc dags kansk eöfr nästa.
  ”En midsommarnattsdröm ” var länge sedan jag läste men jag såg den för några år sedan på Dramaten och mindes nu är jag läste hos dig Pucks slutreplik.
  Vilken fin midsommar du haft och jag önskar dig en fortsatt fin sommar.
  Kram!

  • Ja, att lyssna på sina inre drömmar och göra vad man kan för att förverkliga dem är betydelsefullt.
   Önskar dig också en fortsatt fin sommar!
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *