Bokhandelsdebut…

Nu kan man köpa min bok på Söderslätts bok & papper i Trelleborg!

Söderslätts bok & papper är en fin liten bokhandel som även säljer en hel del pysselmaterial. På den tiden då jag själv bodde i närheten av Trelleborg köpte jag själv en hel del böcker, studiematerial och presenter i deras butik. Då var butiken dubbelt så stor som den är idag, men å andra sidan var det inte så vanligt att man köpte sina böcker via nätet. Idag blir besöken till Trelleborg inte lika många då vi inte längre har samma närhet till staden, men när det händer så tar jag gärna en sväng inom Söderslätts bok & papper.

En efter en bokhandel lägger ner eller flyttar in i mindre lokaler pga att folk allt oftare köper sina böcker på nätet. Trots det håller de flesta bokälskare med om att det är något visst med äktheten som finns i en riktig bokhandel. Det är en speciell känsla att kunna botanisera bland bokhyllorna, bläddra i böcker och upptäcka nya genrer och författare. Känslan att få boken med sig direkt och sen bara gå iväg och sätta sig på en bänk i närheten för att bläddra mera. Jag vill så gärna nå ut med min poesi och jag hoppas innerligt på att nå ut till flera genom att min bok nu finns att köpa på Söderslätts bok & papper.

Hur ofta besöker du en bokhandel? Och var köper du dina böcker, på nätet i butiken eller lånar du på bibliotek?

Christina Karlsson

18 svar på ”Bokhandelsdebut…

 1. jag besöker gärna riktig bokhandel på resor, jag slinker in även på bibliotek på resor, mår bra av att omges av böcker… numera köper människor allt på nätet, kläder… fast det har man köpt länge på postorder… leksaksaffärer gör konkurs, sprit kan man tydligen också få i brevlådan… jag tror att vi får acceptera utvecklingen, följa med eller hitta på något nytt…?

  • Det där med att hitta på något nytt faller mig i smak…tänka nytt men ändå inom ramen för en tradition. Här har jag många funderingar….

 2. Vad roligt! Och fint att din bok finns i en liten, personlig bokhandel. Lycka till.
  För egen del köper jag böcker dels på Akademiebikhandeln elle ri Pocketshop. Har aldrig handlat böcker på nätet och egentligen inget annat än resor heller.
  Kram!

  • Tackar så mycket! Jag håller tummarna för att böckerna ska vara slutsålda innan månaden är slut 🙂
   Kramar!

 3. Vill gärna läsa din bok vid något skede, ser ut som jag vill bläddra och undersöka den vidare. ☺ Lånar för det mesta på biblioteket, ibland vill jag äga boken och då beställer på nätet.
  Ha det fortsatt bra!

  • Vad trevligt! Om du bestämmer dig för att köpa den så bara mejla mig. mer info finns under ikonen min bok – bokköp 🙂

   Ha det gott!

 4. Grattis jättekul att ens bok finns i en bokaffär ,-))
  Jag har skickat efter ett par böcker från nätet! Men att gå i en bokhandel är ju speciellt! ,-)
  Precis som att läsa riktiga böcker o tidningar istället för på en ”platta” som aldrig ger samma känsla! Synd att det försvinner mer o mer!
  Det är ”känslan” som försvinner som doften av blommor eller smaken på det man äter. Det är synd
  hoppas du haft en härlig sommar! ,-)
  STOR KRAM Primrose ,-)

  • Jag vill också ha äkta vara, en riktig pappersbok som man kan bläddra i. Paddböcker är inget för mig.
   Jag köper gärna i bokhandel, men beställer även på nätet.

   Kul att höra av dig, det var ett tag sedan!
   Ha det fint! Kram

 5. Grattis Christina! Så roligt att din bok finns i en bokhandel – en bokhandel du gillar och är bekant med! Jag gillar det där med att gå runt i en bok/pappershandel och kika på nya böcker! Oftast blir det böcker som handlar om reseskildringar, om psykisk och fysik hälsa, kost, och trädgård. Köper dock sällan böcker numera, någon enstaka gång inom nämnda områden. Men en del böcker kan man återvända till flera gånger som din bok och om sådan böcker som jag nämnt och då händer det att jag köper i butik eller på nätet.
  Jag lånar mest på biblioteket och då blir det även romaner och feelgood-böcker!
  Kram Gunilla

  • Det är härlig att omge sig med böcker. Biblioteket besöker jag också lite då och då…det går i vågor med mina biblioteksbesök, ibland blir det ofta men just nu har jag en stor hög som ligger och väntar på att läsas här hemma så jag ska ta itu med dem först.

   Ha det fint! Kramar

 6. Så bra att din bok finns i en bokhandel nu. Grattis! Själv lånar jag ganska mycket på biblioteket och plockar intressanta böcker från bokbytardisken. (Har lagt dit mängder också.) köpte en del på bokrean och har väl köpt några böcker på nätet också. Men jag blir glad över de bokhandlar som finns kvar.

 7. Den typ av bokhandel som du beskriver är helt underbara att komma in i. Var för många år sedan i en bokhandel i Australien och köpte en underbar barnbok av Mem Fox. Efter några år kom Mem hit till S-holm och föreläste på stadsbiblioteket och då skrev hon en hälsning i boken jag köpt i hennes hemland.

  • Å, vad fint att hon kom hit och föreläste och att du fick boken signerad. Jag vet inte vem hon är men ska googla alldeles strax 🙂
   Ha det fint!

 8. Stort GRATTIS! 🙂 Självklart tycker jag att din bok ska finnas i alla bokhandlare och på alla bibliotek och på Adlibris. En mysig bokhandel eller personligt bibliotek föredrar jag. Vissa böcker vill jag äga. Men som den storläsare jag är och i takt med att vi minskar vår boyta är det bäst att låna böckerna.
  Jag hoppas det går jättebra för dig. Du är en kreativ och konstnärlig kvinna med många strängar på din lyra.
  Sommarkramar från öjn

  • Tackar så mycket! Nu hoppas jag att de ska bli sålda också 🙂
   Och att jag kan nå fler butiker…det är mycket nytt och en del krångligt det här med bokutgivning, men jag kämpar på.

   Kram

 9. Härligt att din bok finns i en bokhandel nu.

  Just för tillfället köper jag inga böcker då jag har så svårt att läsa men tidigare köpte jag mycket böcker och då i bokaffärer.
  Nu har vi bara Akademibokhandeln i stan, de andra har lagt ner.
  Jag gillar dock att hålla i boken innan jag köper den men har även skickat efter via nätet men det är inte samma känsla.

  Kram och ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *