”Exit light, enter night” med Metallica på Ullevi 2019

Det bor en rocker i mitt hjärta, och denna rocker viskar att hårdrock är som bäst när man upplever den IRL. Det kan vara så att jag tillhör den skara av människor som behöver en regelbunden dos av hårdrock för att må riktigt bra och ett tydligt tecken på att det var alldeles för länge sedan jag var på rockkonsert är att min gamla skinnjacka hade hunnit samla damm. Jag fick helt enkelt damma av jackan för att få den anständig nog för Metallicakonsert.

Jag hämtade upp maken utanför hans arbetsplats i Lund och sen körde vi de närmare 30 milen som det är härifrån till Göteborg. Vilken spellista vi lyssnade på i bilen kan ni säkert gissa… och innan kvällen var slut hade vi hört alla favoriterna om igen fast IRL. The unforgiven, Enter Sandman, Nothing else matters…Sad But True, For Thom The Bell Tolls, Master of Puppets och många fler….

Ullevi är en fantastisk konsertarena och vi hade bra sikt därifrån vi satt, speciellt med tanke på att det faktiskt var över 63000 personer på arenan. Vilken konsert! Och vilken publik! Stämningen var på topp hela kvällen och Metallica bjöd på många överraskningar, bla genom att helt oväntat börja spela en svensk låt, Staten och kapitalet och invänta att vi i publiken skulle komma på vilken låt det var och börja sjunga med. Det tog inte lång tid att få hela Ullevi att sjunga med… Men överlag var det ändå en riktigt traditionell 80-talsfeeling över hela konserten med rök, ljusshow, eld, fyrverkerier, gitarrsolo och ett grymt ös på både på Metallica och oss i publiken.

Det var det det, nu har jag fått min dos av hårdrock – dags att återgå till den obligatoriska vardagen med semesteråtaganden, chill och allt som hör därtill.

Må väl!

Christina Karlsson

14 svar på ””Exit light, enter night” med Metallica på Ullevi 2019

 1. Härligt med en hårdrocksdos.
  Det är mäktigt att gå på en så stor konsert, över 63 000, wow!
  Själv har jag varit på konsert på Scandinavium i Göteborg och sett Def Leppard.
  Det var länge sedan nu men jag kan fortfarande minnas känslan.

  Ha en skön Söndag!
  Kram

  • Den där känslan sitter kvar länge…. och Def Leppard lyssnade även jag på under en tidsperiod, minns Hysteria (tror jag att skivan jag hade hette)

   Kram och skön söndag!

  • Staten och kapitalet är ju inte deras låt, de spelade den bara som en plojgrej för att göra något oväntat för oss i publiken 😉 Och nog var det oväntat…. Kul grej 🙂

   Ha det gott du med 🙂

 2. Härligt Christina – du verkar helnöjd med kvällen! Ja, Ullevi är en toppenbra arena! Det är mäktigt när så många samlas till en utomhuskonsert.
  Dagen efter då… blev det något mer kul? Hotell i centrum?
  Lite nyfiken såklart! 🙂
  Kram Gunilla

  • Nej, maken skulle jobba dagen efter så vi körde hem direkt efter konserten. Var hemma framåt 03.30 så vi var ganska möra dagen efter både han och jag.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *