Jordgubbstårtan är kryddad med kärlek…

Det är något visst med en hembakad klassisk jordgubbstårta och nu när jag har bakat årets första jordgubbstårta känns det som om sommaren börjar på riktigt.

Ibland är det ett pussel att lyckas samla familjen på samma plats vid samma tillfälle, men i söndags lyckades jag samla flocken kring en familjemiddag med grillat i trädgården. Kidsen hade som vanligt massor av nya spännande händelser att berätta om, om jobb, studier, fritid, boende, vänner och lite till…

Dagen till ära så bakade jag en tårta för att fira vår lilla sammankomst. En traditionell tårta med hembakad sockerkaksbotten, fyllning av drottningsylt och vaniljkräm. Vispad grädde är gott så bred på rikligt med grädde, och dekorera med jordgubbar, några svarta vinbär och blommor och blad av lavendel. Viktigast av allt är nog ändå att man har roligt när man bakar, lyssnar på bra musik och kryddar tårtan med massor av kärlek <3

Superenkelt och försvinnande gott!

Vilken är din favorittårta? Och vilken efterrätt förknippar du med sommar?

Önskar er en toppenfin dag med massor av godsaker och fina stunder <3

Christina Karlsson

16 svar på ”Jordgubbstårtan är kryddad med kärlek…

 1. Jag är inte så där direkt förtjust i tårta även om jag kan ta en bit om det bjuds.
  Jordgubbar och en god vaniljglass är en somrig efterrätt tycker jag.
  Något annat som är gott sommartid är en riktigt god jordgubbsglass som man lägger mellan två smörgåsrån.
  Det är också somrigt för mig!

  Kram och ha en skön dag!

  • Det är inte ofta jag äter tårta, men när jag gör det njuter jag av godsaken 🙂 Jordgubbar och glass – hur gott som helst!

   Kram

 2. Vilken fin och somrig tårta! Vi favorittårta är prinsesstårta. När det gäller efterrätter så äter jag det sällan och det blir inte oftare på sommaren. På hösten däremot tar jag gärna en bit äppelpaj!

  Kram och ha en fin tisdag!

  • Prinsesstårta är också min makes favorit.
   Äppelpajstiderna är här fortare än vi anar…

   kramar

 3. Mysigt att grilla, äta och umgås ute i naturen. det brukar vi också göra, samla ihop familjen runt ett dukat bord ute i naturen. Jordgubbstårta och kaffe då är det sommar!
  Kram

 4. Ja, denna läckra och somriga tårta är nog också min favorit. Så fint du dekorerat den. I alla fall just sommartid. Då frossar jag gärna i jordgubbar så mycket som möjligt.
  Övrig favorittårta, andra årstider , är nog någon av de utsökta chokladtårtor min dotter bakar och gör allt från grunden. INga ”tunga” chokladtårtor lätta fylliga bottnar med olika ”moussefyllningar”.
  Men även proncesstårtor gör hon så bra. (Hon är inte konditor utan fysioterapeut)
  Så fint att tillfälle gavs att samla hela flocken och och umgås.
  Önskar dig fortsatt vackra sommardagar.

  • Då tycker vi ganska lika. På jordgubbstårtan ska det ju vara svenska jordgubbar, gärna nyplockade så den äter man ju bara på sommaren….och på vintern då är chokladkaka med grädde en av mina favoriter.
   Härligt att bli bjuden på goda tårtor hos sin dotter!
   Kram och fortsatta fina sommardagar!

 5. En tårta bakad med kärlekens alla kryddor och med hela familjeklanen samlad. Det låter för mig toppen.
  Tårtor, bakelser och efterrätter. Jag har många favoriter. Ingen som min diabetessköterska skulle uppskatta. ,)
  Sommarkram

  • Förstår att det måste vara en utmaning att vara diabetiker och att tycka om sötsaker….men jordgubbarna borde väl vara tillåten frukt?
   och grädde utan socker…..

   Kram och fortsatt toppenfin sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *