Sensommar i ett svindlande och vindlande tempo…

Dagarna passerar i en vindlande fart och det känns som om tiden fått spel och bara swischar förbi i värsta racertakt.

Höstastern står i full blom. Jag har varit på anställningsintervjuer, skrivit listor med för- och nackdelar, blivit besviken, blivit glad och fått ett alldeles fantastiskt jobb som estet- och medialärare på en gymnasieskola i den stora staden. Jag har till och med hunnit påbörja min nya tjänst.

Den senaste tiden har varit lite väl dramatisk och det har varit många bollar att hålla i luften på en och samma gång. Boka tid för anställningsintervju i anslutning till att man sitter i väntrummet på ett sjukhus känns lite skruvat, men så har det varit. Jag har tillbringat en del tid i väntrum där jag passat på att kolla in konstverk som trots allt gör att de där sjukhusbesöken blir lite lindrigare och trevligare. Nu förstår ni säkert att jag inte besöker sjukhus enbart för att kolla på konst. Anledningen var att det inträffade en olycka där en av mina närmaste råkade ut för en skada. Händelsen har inneburit operation och en del oro och extra ”meck” för våran del men nu har vändpunkten kommit, min kära återhämtar sig och mår bara bättre och bättre för varje dag.

Den här märkliga målningen (på bilden ovan) hänger i väntrummet på ortopeden i Malmö. Målningen inbjöd till spännande samtal och jag kan inte låta bli att undra hur själva inköpsprocessen för de konstverk som hänger på offentliga institutioner går till. Den här målningen får mig att tänka på rymden, planeter, ägg, tid, matematik, maskiner och instrument. Jag skulle nog inte velat hänga upp den i vardagsrummet men i ett väntrum på ett sjukhus passar den bra, eftersom den inbjuder till så många olika tolkningsmöjligheter.


Hela den här sommaren har varit lite märklig, så det är kanske inte konstigt att även växterna beter sig annorlunda. Magnolian blommar för tredje gången och våra jordgubbsplantor blommar för andra gången denna säsongen. Det är den 1 september och vi kan plocka jordgubbar i trädgården.

Nu vet ni lite mer om varför det varit stiltje här inne den senaste tiden…

Må gott och njut av dagarna som passerar!

Christina Karlsson

13 svar på ”Sensommar i ett svindlande och vindlande tempo…

 1. En milt sagt omtumlande start för dig. Att söka jobb, gå på intervjuer och i sammanhanget åka som i en hiss och och ner tar ibland mer energi än vad det ger. Att sedan börja ett nytt arbete är ju också en resa med många bottnar. önskar dig det bästa. Att drabbas av en olycka i familjen är också svårt. Även det på olika sätt. Fint att läsa att ”din kära” återhämtar sig och att det nu går åt rätt håll.
  Har saknat dig här.
  Kram och många tankar-

 2. Så skönt att höra att din anhörig är på bättringsvägen! 🙂 Förstår mycket väl att du inte hunnit med att ”befinna dig i bloggvärlden!” Grattis till ny tjänst – det låter verkligen som det är något för dig!
  Håller med dig angående målningarna du såg där i väntrummet. Inget jag heller skulle vilja ha i mitt hem, men i ett väntrum passar det. Sätter verkligen igång fantasin!
  Må väl Christina!
  Kram Gunilla

 3. Det var mycket och omtumlande. Skönt att läsa att det gått åt rätt håll när det gäller det sorgliga.
  Så du gör listor. En kram extra för det. Då önskar jag dig stort LYCKA TILL i stora staden på ditt nya jobb bland större och äldre ungdomar.
  Inte dumt att kunna ta in och njuta av jordgubbar årets första höstdag.
  Ö-kram från Bosse

  • Tack för omtanke!
   Jag gillar det där med listor, det är ett bra sätt att få en överblick av situationen.
   Må gott! Kramar

 4. Grattis till nya jobbet! Du har stått ut och kommit ur den energetiska krisen! Gott att din nära fått blir bättre. Njuta av konst på sjukhus gör jag också. tavlorna där på ortopeden passade verkligen in i ortopedisk sammanhang och dina tolkningar gav mig sidospår. Konsten i det offentliga rummet , särskilt sjukhus mm. är lika viktig och ses av betydlig fler i olika sammanhang än den som hänger i en vardagsrum.
  Må gott kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *