Storstadsbrus med lyckoljus…

Den mörka årstiden lämnar plats för ljus, och det är den här fantastiska utsikten som jag blickar ut över nästan varje morgon. Att arbeta mitt i storstadens brus med närhet till ett rikt kulturutbud passar mig perfekt. Visst händer det att jag tänker på kidsen och kollegorna på tidigare arbetsplats <3 <3 <3, men fördelarna här i city överväger ändå starkt. Jag har fått helt fantastiska elever, kollegor och undervisar i de ämnen jag brinner som starkast för. Jag har tillräckligt långa lektioner för att alla verkligen ska hinna med att komma framåt i arbetsprocessen och under lektionspassen hinner vi till och med besöka en del av de kulturinstitutioner som finns i närheten.

Veckan som gått har varit extremt lyxig ur undervisningssammanhang då jag tog med en av mina kurser i Design till Malmo Opera. Vi fick inblick i livet bakom kulisserna, bland rekvisita, kosymer, kostymskisser, peruker, smink, scenografi och så så mycket mer. Bilden ovan är tagen bakom scenen och den visar en ett litet utsnitt av rekvisita som ingår i pågående föreställning av musikalen, Skönheten och Odjuren.

Dagen därpå var det en helt annan klass som fick följa med ut på äventyr för att bektrakta konstverk som förmedlar starka budskap med mänskliga rättigheter i fokus. Denna gång gick stegen till en utställning arrangerad av föreningen för Konst och kultur. En gripande utställning med starka intryck. Därefter gick eleverna på höstlov medans vi lärare hade lite till att fixa innan vi får ta del av höstens lediga dagar.

Undervisningen blir ju så mycket mer innehållsrik när man kan förankra den i livet utanför skolans väggar där förvärvade kunskaper ska praktiseras. Fler studiebesök finns på agendan framöver, men först är det dags för frukost.

Må gott och njut av de höstdagar som passerar!

Christina Karlsson

4 svar på ”Storstadsbrus med lyckoljus…

 1. Kan tänka mig att det är stor skillnad mot att arbeta på en skola på en mindre ort. Från och till kan jag sakna storstadens brus…

  Trevlig måndag!

  • Ja, utanför staden blir det ett företag att ta sig iväg på studiebesök. Nu har jag dessutom äldre elever. Nu gillar jag ju kontraster och landsbygden har sin charm den också 🙂

   Kramar

 2. Så roligt att du bytt arbetsplats och att du trivs så bra- Perfekt att vara mitt i och ha nära till allt och att kunna ta med eleverna utanför klassrummet. Det ger ju så mycket. Jag hade med glädje följt med på båda besöken.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *