Godmorgon världen!

Våren tvekar med sin glans, och det känns som om den håller kvar sin dans. Tiden står inte stilla, tiden far fram över land och stad. Öppenheten stänger taktlöst, i takt med rädslan, när en främmande farsot breder ut sig. Farsoten är en ovälkommen gäst, Covid-19 som ingen vill bjuda in, se eller ens höra talas om på sin fest. Vi stänger våra dörrar, men vem vill vara instängd när världen runtomkring i själva verket är fantastisk?

Bara för att det är mörkt, så betyder det inte, att färgerna inte finns. Det finns så många färger och ljuspunkter mitt i allt detta mörka.

Jag tar en promenad, andas in, andas ut, upplever bokskog, fågelkvitter, solsken och frost på en och samma gång, buffrar energi för en ny dags arbete.

Lektionerna fortsätter som vanligt, fast allt egentligen är ovanligt och numera sker i form av fjärr- och distansundervisning. Fungerar å ena sidan fantastiskt bra, även om det är drygt utmanande och innebär en hel del stillasittande merjobb, med nya hinder och utmaningar att ta sig förbi. Administrativt jox. Jag som inte tycker om att sitta still får spatt, och om jag inte drog till skogs ibland skulle jag bli alldeles matt. Utmaningar är till för att övervinnas och nu visar uret att det snart är dags för mig att starta upp dagens första lektion. Cyberspace, here we come!

Ta väl hand om er, gör det ni ska och måste,

men kom ihåg att njuta av dagarna som passerar!

Christina Karlsson

12 svar på ”Godmorgon världen!

 1. Vi kan i alla fall röra oss fritt i vår natur vilket är en stor tillgång. Är man inte van vid stillasittande dagar så blir det en stor omställning.

  Kram och ha det gott!

 2. I Spanien får man inte ens gå ut, I Wales får vi gå ut på en promenad om dagen.
  Jag sitter i karantän, men kan röra mig i trädgården. Trots karantän njuter jag av det goda livet och det fina vädret.
  Så olika i olika länder.
  Ta det varligt!

  • Skönt att ha en trädgård att gå ut i och att få ta en promenad då och då. Här rekommenderas vi att jobba hemifrån om vi har minsta symptom, annars är det ok att vara på jobbet även om skolan är stängd för elever. All undervisning sker på distans.

   Ta väl hand om dig du också!

 3. Ja, vilken lycka det är att kunna komma ut till naturen! I dessa dagar, betyder det extra mycket. Hoppas innerligt att vi inte kommer att behöva begränsa oss – att vi inte får röra oss fritt i naturen. I naturen känns det ”som vanligt”, där njuter jag av fågelkvitter, vårljuset, solljuset och de små vitsipporna som breder ut sig.
  Förstår att det blir merjobb att bedriva undervisning på det sätt ni gör, men samtidigt verkar det fungera bra. I nuet är det en positiv möjlighet.
  Gott att du har naturen nära – att du får komma ut och röra på dig!
  Må gott – ta hand om dig!
  Kram Gunilla

  • Ja, distansundervisningen fungerar relativt bra, men IRL är bäst ändå. Skogen är absolut bästa platsen att fly iväg till lite då och då.
   Skönt att vi får röra oss fritt, hoppas att alla tar vara på den möjligheten och väljer att stanna hemma om de känner symptom, så att smittspridningen ändå hålls under kontroll.

   Må gott och Ta väl hand om dig!
   Kramar

 4. Tack för dina positiva tankar! Visst är det skarpt läge men att se det positiva är viktigt. Tyckte du förmedlade det så bra.
  Och tänk så bra vi har det som kan röra oss fritt. Att stärka kropp och knopp. Nog så viktigt. Njuter av mina dagliga promenader längs vattnen i Stockholm och med naturen ganska nära. Men med avstånd till andra.Promenader som brukar bli 2x 5 km och som för mig är ren friskvård.
  Önskar dig en fin helg.
  Ha det så bra du kan.
  Kram

 5. Många fina och kloka ord från din ”penna”. Naturen är en underbar räddningsplanka när tristessen och otåligheten bråkar med varandra.
  Sköt om dig. Snart har du väl påsklov.
  Kram från Gotland

  • Ja, nu är det äntligen påsklov och jag njuter så gott det går med tanke på rådande omständigheter… 🙂

   Må gott! Kramar

 6. Vi har i alla fall fortfarande förmånen att få röra oss ute. jag njuter allt vad jag kan av att inte behöva sitta inne. Speciellt nu när naturen exploderar. Det är vitaminer för själen.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *