Blommorna ler när jag dansar…

Backsippa. Pulsatilla vulgaris. Visst är den vacker? Förtrollande på något vis. Stjärnstatus. Den liknar en stjärna som lyser upp en stjärnklar natt, otroligt skön men ack så giftig. Backsippesläktet ingår i samma familj som ranunkelväxterna.

Magnolian är en av mina favoriter och just den här rosenmagnolian har vi följt sedan den var en liten halvmetersplanta. Idag är den jättelik i både omfång och höjd på ca tre meter. Vi, min man och jag planterade den i samband med en bröllopsdag för en himla massa år sedan. Rosenmagnolian alltså.

Ljuvliga likt små konstverk äro dessa purpurfärgade kungsängsliljor med sina vackert pixelmönstrade klockor. Fritillaria meleagris.

Trädgården är fantastisk. Jag tycker om vår trädgård, vårt hus och området där vi bor. Tycker om grannarna, ja till och med kommunen och allt det där. Vi har bott i det här huset i nitton år och så länge skulle man inte bo på en plats om man inte trivdes, men nu känner vi att det dags att ta in på en ny avtagsväg med nya äventyr. Vi är i full färd med att planera en flytt och om allt går planenligt drar vi ut på äventyr till hösten. Den nya boningen befinner sig i en liten by, på en plats där det skånska slättlandskapet möter skogen. Huset är trivsamt, utsikten är mäktig och det finns ett stort garage som rymmer såväl bilar som plats för en ateljé. Ibland måste man bara våga, lyssna till magkänslan, ta det där beslutet och ge sig ut på nya äventyr. Vill ni kika på utsikten så finns det en bild av den i ett av mina tidigare inlägg. Fortsättning följer…

Christina Karlsson

14 svar på ”Blommorna ler när jag dansar…

 1. Härligt att trivas bra där man bor, vi stortrivs där vi bor och har bott här så länge. Magnolian är vacker och måste trivas den också, härligt att se en liten planta växa sig så stor.
  Backsippan var otroligt söt, Är dålig på blommor men här får jag lära mig ett och annat ,-)
  Kungsängsliljan känner jag till, vacker, de växer där jag växte upp, vår landskapsblomma ,-))
  Otroligt spännande att flytta..ta steget och våga är ju otroligt spännande, det du beskriver låter hur fint som helst. Och en egen ateljé, kul!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  • Å, men då växte du upp i Uppland? Den är himla vacker, kungsängslijan.
   Flytten blir spännande och just nu är jag i full färd med att städa/röja inför visningen. Man har ju en förmåga att samla på sig alldeles för mycket grejer. Hujedamej…vad jag ställer till det 😉

   Ha det fint!
   Kram

 2. Jag är mycket förtjust i Backsippor och Magnolia. Vilket härligt blogginlägg du bjuder på. Sedan gillar jag cliffhangers. Där du går från allt fint som du uppskattar på hemmaplan till… vilken utsikt. <3 För det första blir jag nyfiken på den exakta geografiska platsen. Det där kan bli hur bra som helst. Vi måste våga för att vinna.
  Stort LYCKA TILL med den nya starten. Först gled min fantasi över till att Christina ska flytta till världens bästa svenska ö. Som vanligt hade jag fel.
  Kram

  • Tack 🙂
   Ja, det var ju inte så länge sedan du flyttade så du vet säkert vad jag går igenom…. Platsen berättar jag mer om när det närmar sig 🙂

   Må gott och ha en fortsatt fin vecka!
   Kram

 3. Underbart fina vårblommor. Magnolia är en av många favoriter.
  Spännande med flytt. Ibland måste man våga språnget. Och det ska komma från en som i stort sett aldrig har flyttat. Bor i samma lägenhet (fast den har blivit betydligt större) som jag flyttade till som 19-åring. Det är nu 43 år sedan, tveksamt om jag någonsin kommer att flytta härifrån.
  Kram

  • Wow, 43 år på samma ställe! Då trivs man som fisken i vattnet 🙂
   Härligt!

   Önskar dig en fortsatt fin vecka!
   Kram

 4. Så vackra blommor ni har runt er! Och nu har jag också lärt mig hur en backsippa. Magnolian känner jag igen, så vacker. ungsängsliljorna har jag ännu inte sett här. Men kanske har de kommit upp i några koloniträdgårda. Vackra är de också- Tiden just nu, mellan hägg och syren är en favorit.
  Väldigt spännande med er tänkta flytt. Att våga är också att vinna. Önskar er lycka till och ser fram emot att få veta ner. Det låter i alla fall väldigt roligt.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *