Det blir aldrig som man tänkt sig…

2020 är året då inget blir som planerat.

2020 har förvandlats till ett märkligt ”lock down”, till ett år som snuvar oss på festliga tillställningar.

Jag firade min 50-årsdag häromdagen. Det blev fin högtidsdag tillsammans med närmste familjen här hemma i trädgården. Blommor anlände med blomsterbud. Grannen hissade flaggan, bästa vännerna dök upp, mormor ringde, mina föräldrar och syskon var här, maken skrev en haiku, fixade en delikat middag och kidsen förgyllde dagen med sin närvaro <3

Jag känner tacksamhet över att ha firat dagen med de mina, men kan inte låta bli att undra hur det skulle blivit om förutsättningarna varit annorlunda. Om det inte vore för Corona och allt det där… Nu blev det ingen stor och hejdundrande fest med 20-talstema som jag så länge planerat.

Strutsfjädern har jag haft i flera år. Den har legat i en låda och bara väntat på rätta tillfället för 20-talsfrisyr. Den magnifika klänningen köpte jag i vintras. Den är otroligt smickrande, sitter som en smäck och är vansinnigt snygg. Jag har länge sett fram emot den här 20-talsfesten och kan inte låta bli att känna besvikelse för att den inte blev av, samtidigt som jag får dåligt samvete för att jag klagar på något så ytligt som att inte få ha en stor hejdundrande födelsedagsfest. Folk blir sjuka av en epidemi som härjar, några dör och jag klagar över att inte få ställa till med fest. Fy skäms, vilken skam!

Nåja, det har åtminstone varit kul att planera och om vi bara får leva och ha hälsan blir det förhoppningsvis fler tillfällen att fira…

Må gott, njut av dagarna som passerar och ta väl hand om dig!

Christina Karlsson

20 svar på ”Det blir aldrig som man tänkt sig…

 1. Stort STOOOORT GRATTIS i efterskott …
  Vilken dag var det du fyllde?

  Självklart får du vara besviken. Inte skämmas. Alla drömmar som går i kras är något att sörja. Men det behöver inte vara värre än så, att man låter besvikelsen skölja igenom och sedan går man vidare. Omplanerar och gör drömmen till en ny dröm längre fram.
  Men man fyller bara 50 en gång, så visst förstår jag att det svider.

  Du är fantastiskt vacker.
  Har du ingen bild på hela klänningen?

  Kram

  • Tack för din förståelse <3
   och för gratulation 🙂

   Visst har jag foto av hela klänningen så det kanske kan bli ett inlägg till om klänningen längre fram.

   Ha en fortsatt fin söndag!
   Kram

 2. Nu skrev du väl ändå fel förstasiffra? Inte en dag över 40. Därmed kan du få din tänkta fest när du fyller 50. 😉 STORT GRATTIS till dig. Det är mycket som inte blir som vi små människor planerat. Det är okej att både tycka synd om sig själv och ändå har förståelse för medmänniskor.
  Det börjar närma sig dagen vi skulle flugit till fastlandet och firat kriminologen som sprang ut på trappan vid universitetet i Lund. Vi pratar om det ibland. Men det är bara att gilla läget och vara tacksam för att vi och dem vi bryr oss extra om i bekantskapskretsen också är det – än så länge.
  Kram
  Ps. Höll makens haiku Christinaklass? 🙂

  • Tack för din omtanke!
   Vad gäller festen längre fram så får vi se, det blir ju inte detsamma men som du skriver…så kanske jag kan fylla 50 en gång till 🙂
   Men vad ledsamt för er att ni inte kan vara med när dottern springer ut… Den här Coronagrejen kan verkligen gå en på nerverna.
   Hoppas att ni kan följa firandet ändå på något annat sätt…digitalt även om det inte blir detsamma…

   Må gott och ta väl hand om dig!
   Kram

 3. Stort GRATTIS till dig lite i efterskott 🙂 Fast det vet du väl, när man nollar så har man rätt att fira hela året. Ett sånt här dumt år får man dessutom ta ut firandet i efterskott när läget blir bättre.

  Jättefin klänning och du har verkligen rätt att vara besviken över att inte kalaset inte blev av.

  Du får ha din fest vid ett senare tillfälle 🙂

  • Bra idé, om den här Coronagrejen har ebbat ut till slutet av året kanske jag kan ha en kombinerad nyårs/50-år fest 🙂 Tack för inspirationen 🙂

   Må gott!

 4. Åh ett varmt och stort GRATTIS i efterskott! Klänningen ser fantastisk ut, det som syns! Förstår din besvikelse. Men som du skriver så kommer det säkert något annat tillfälle – kanske flera, då du kommer att använda din klänning! Jag tycker din dag blev fin trots allt. Det blev en liten intim högtid.
  Många kramar, Gunilla

  • Tack <3
   Ja, det blev en fin dag med nära och kära. Inget 20-talstema men mysigt och familjärt och det skulle jag ju inte vilja vara utan.

   Må gott och ha en fortsatt fin dag!
   Kram

 5. Visserligen grattade jag på Fb eller om det nu var på Insta, men nu tittade jag in här och läste några inlägg.
  Så grattis igen och visst är det tråkigt med festhinder, men sm du skriver så blev det ju något och så kan du fira igen med dubbelt upp.
  Ha det gott – och du jag läser dina haiku och boken har fått en fin plats i mitt nya hem här i Karlstad också 🙂
  Må så gott. <3

  • Vad glad jag blir över att höra att boken får vara med. Det är ju det som är tanken att man ska kunna kika i den då och då och finna nya strofer som talar till en.

   Må gott och ha en fortsatt fin dag!
   Kram

 6. STORT GRATTIS på din dag. 50 år! Glad att dagen blev så härlig ändå! Men man får känna besvikelse, du har drömt och planerat. 50 år är en dag i ens liv som man firar det. Klart du är besviken.

  Så fina bilder på dig, ,-))
  Ha det jättefint Hoppas det kommer ett tillfälle snart att få bära den ursnyggaklänningen, det är väl den på bilden, den sitter som sydd på dig! Önskar dig allt gott! STOR KRAM Primrose ,-)

  • Ja, jag brukar inte ställa till med några stora fester för mig själv men tänkte att 50 är något speciellt……så då ska det festas loss riktigt rejält.
   Men det blev som sagt en fin dag ändå, istället för närmare 70 pers så blev det 12….

   Ha en fortsatt fin dag!
   Kramar

 7. Stort grattis i efterskott!
  Ja, detta år är verkligen så annorlunda. Dock trevligt att du kunde ha lite fest. Inte tillåtet här i Wales.
  Så fin klänning! Kan vi få se den i helhet?

  • Tack, det blev en fin liten tillställning.
   Har fått fler önskemål om klänningen som helhet så jag får ta och knåpa ihop ett inlägg med den.

   Må gott!

 8. Stort grattis i efterskott.. Nej, livet och tillvaron nu är annorlunda. Och inte kunde man tänka sig att det skulle bli så här. Men ni verkade ha haft en fin väldigt fin tillställning . Kanske kan den tänkta 20-talsfesten bli av senare. Inte alls samma sak men ändå en fest.
  Undrar också om klänningen. Och visst skulle det vara roligt om den både kunde vara med på en fest och här på bloggen.
  Kram och jag önskar dig en trevlig pingst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *