En alldeles underbar midsommar!

prästkrage, vallmo

pyntad krans, blåklint, björkris

midsommarafton

Jag älskar traditioner och att göra midsommarkransar har blivit en av de traditioner som får mig att känna att midsommaren är här. Nu hör det ju till saken att jag gillar blomsterkransar, tycker att tillvaron blir lite mer poetisk och sagolik när man har en krans i håret. Björkriset plockar vi från grannens björk vars grenar sträcker sig in över vår tomt. Blommorna kommer från trädgården och några från dikeskanterna i närheten.

Jag brukar alltid baka någon form av midsommartårta men i år var vi bara 3 personer så jag valde att baka en traditionell rulltårtsbakelse med jordgubbar och vispgrädde.

Den fina mormorskaffekannan med rosenmotiv gör att kaffet smakar särskilt gott.

Jordgubbar! En klassiker och stående favorit på midsommarbordet. Älskar jordgubbar och kan äta nästan hur många som helst!

Jag lyckades till och med få maken att posera för ett midsommarfoto. Vädret höll sig någorlunda fint hela dagen, regnet och åskan väntade in natten så det blev en fin midsommar i trädgården. Vår sista midsommar på finaste Salviagatan <3 Men vi kan inte låta bli att vara upprymda och förväntansfulla inför stundande flytt…

Vad tycker du om midsommarkrans? brukar du göra din egen, köpa en färdig eller fira midsommar utan krans?

12 svar på ”En alldeles underbar midsommar!

 1. Här är det också en tradition att göra kransar och så även i år 😀 Nästan tradition är att de hänger på förrådsväggen hela sommaren 😀

  Kram och god söndag!

  • Det där känner jag igen, man sparar dem ett tag bara för att de är så vackra 🙂

   Kram och fin måndag!

 2. Tjusiga i kransar! Och dina stora vallmo är jättefina. Håller med jordgubbar är så gott!
  Har faktiskt kunnat skörda några egna i år.
  Ha det fortsatt fint!
  Annika

  • Ja, visst är den fin. Första året vallmon blommar hos oss, vi planterade den för två år sedan.
   Så gott med egna jordgubbar, vi har några plantor men senast när jag tittade efter fanns det inga jordgubbar, däremot en hel del ogräs som höll på att ta över 🙂

   Ha en fin måndag! Kram

  • Tiden går fortare än vad man anar så snart är det midsommar igen.

   Kram och fortsatt fin måndag

 3. Visst hör det midsommar till med både midsommarstång och kransar. En lövad och blomsterprydd midsommarstång är något av det somrigaste jag vet! Likaså kransar i håret, men jag kommer mig inte för att göra någotdera. Plockar gärna ängsblommor, men där tar det stopp!
  Fina bilder!
  Kram Gunilla

 4. Midsommarkransar är underbara, så snygga ni är ett fint midsommarpar ,-)
  Ibland får hundarna fotas i midsommarkransar, annars är det ugglan Velle från Vellinge som har krans. Poetiskt vackert midsommarfirande har ni ,-)
  Förstår att ni är förväntansfulla inför flytten ,-)
  Ha det jättefint Kram Primrose ,-)

 5. Vilken fin midsommar ni fick! Och väldigt vackra kransar. Kransar har vi haft förr både till döttrarna och mig, men det är många år sedan. För egen del har jag aldrig fått till någon trots tappra försök men har haft de runt mig som försett mig också med en krans.
  Jättefin bild på dig och maken med de fina kransarna.
  Önskar dig nu fortsatt fina dagar.
  Kram

  • Tack. Vad fint att du också försetts med krans. Jag försåg både maken och dottern med kransar här hemma och det gör jag så gärna.
   Önskar dig också fina dagar! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *