Längs vägen – världen

Tre arbetsdagar kvar. Det är helg och jag varvar ner genom att läsa en av mina nyfunna haikuvänners nyutgivna bok. Kerstin Park har samlat 72 haikudikter i boken Längs vägen – världen, (Fri press, 2020).

Längs vägen är en fin bok som låter mig följa årstidernas växlingar från vinter till vår, sommar, höst och tillbaka till vintern igen. Jag tycker om dikterna, de är rogivande och tänkvärda. En av mina favoriter är haikun som innehåller en hyllning till ginkon. Ginko är som är en tyst vandring i grupp, då man samlar inspiration och skriver sina haikus som man sedan läser upp för varann. Jag har varit på några ginkos och det är något jag finner massor av inspiration i.

Dikten är hämtad ur Kerstin Parks, Längs vägen – världen, sid 41.

Brukar du läsa haikudikter?

Christina Karlsson

8 svar på ”Längs vägen – världen

 1. Låter som en bra inspiration ,-)
  Fint och tänkvärt
  Du är bra på att finna ”det” som förgyller.
  Jag har läst haikudikter ,-)
  Vissa fastnar direkt, andra mer att jag måste tänka till ,-)
  Ha det jättefint i den fina sommarvärmen.
  KRAM Primrose ,-)

  • Det är just det som är det fina med dikter…när de ger en något att fundera över…eller när de har något att säga, bara sådär rakt upp och ner.

   Må gott och ta väl hand om dig!
   Kram

 2. Visst är det härligt då man finner inspiration, tröst, ro, glädje, förtröstan eller vad det nu kan vara. Nej, jag läser inte haikudikter, har lite svårt att förstå dem. Men tittar i din bok då och då och har några som jag tycker om. <3
  Förstår att du längtar efter semestern… och du har mycket att tänka på och ta hand om!
  Önskar dig en fin haikuvecka! 🙂
  Kram Gunilla

  • Haikuvecka låter ljuvligt så den tackar jag för <3
   Snart semester 🙂

   Må gott och ta väl hand om dig!
   Kram

 3. Nej, det brukar jag inte men det är kanske dags att tänka om… Jag har också haft lite svårt att förstå dem men samtidigt så är denna glasklar! Ibland behöver man tänka en vända till!

  Ha det gott!

  • Kanske något att pröva på denna sommar…att läsa haikudikter eller någon annan typ av dikter. Avkopplande som bara den 🙂

   Må gott! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *