Nu blir det inte mer finfika i de här kopparna…

Dagen till ära så tog jag mig i kragen och påbörjade packningen inför flytten. Idag är det exakt tre veckor tills vi tar över vårt nya hus. Tre veckor!!! Nedräkningen har börjat, tillsammans med en smula flyttstress. Kommer allt att klaffa som det ska? Jag har skrivit lappar med sådant som ska fixas inför flytten och det känns gott att en hel del av punkterna är avbockade. Men en av de grejer som inte varit påbörjade förrän i eftermiddags är detta med att packa.

Nu hör det till saken att vi har bott här i nitton år. Under den tiden har vi lyckats samla på oss en hel del grejer och det lär ta en liten stund att flytta våra attiraljer från detta hus till ett annat.

Med tanke på stundande flytt lär vi inte arrangera fler tillställningar av det festligare slaget åtminstone inte på denna adressen, därför kändes det lämpligt att börja packa ner sådant som kaffeserviser, finporslin, likörglas, champagneglas och andra glas. Nästa gång det bjuds på finfika i mina blå koppar blir det på en helt ny adress, tills dess får vi hålla tillgodo med annat porslin. Gissa om jag ser fram emot att packa upp våra grejer, möblera, arrangera och ställa ordning i skåpen i vårt nya hus. Tre veckor går snabbt….

När flyttade du senast?

Christina Karlsson

24 svar på ”Nu blir det inte mer finfika i de här kopparna…

 1. Så spännande med en flytt och att skapa sig en nu tillvaro i ett annat hem. Samtidigt så tycker jag det kan vara vemodigt att packa ner och avsluta så därför har vi bott här väldigt länge. Men jag är säker på att ert val kommer att bli mycket bra.

  Kram

  • Ja, nog är det spännande och vemodigt på samma gång. Det är många minnen som ligger och skvalpar här i hörnen, fler än vad jag tänkt på tidigare…

   Kramar

 2. Så vacker servis Christina! Vitt och blått, somrigt och klassiskt!
  Ja, det där med att flytta innebär en hel del jobb, men i ert fall när det är något som ni valt, så är det ju roligt också. En nystart! Vi har bott i vårt radhus i 41 år!!! Det var inte tänkt så. Nu undrar jag om det blir något flytt…
  Angående bokläsning, så har jag läst många bra böcker i sommar. Mest romaner och biografier. Just nu är det serien om ”De sju systrarna”, är inne på bok nummer två”, ”Stormsystern.” De flesta har nog läst serien och många gillar den. Men inte alla. Tyckte om den första boken, men gillar inte att det är så många sidor och så många böcker i serien. Men jag vill nog läsa dem alla!
  Lycka till med packandet!
  Kram Gunilla

  • Jag är svag för serviser, blåa, blommiga och rosor….men det märks nog när man tittar på mina alster.

   41 år! Då ligger vi allt i lä, jag som tycker att 19 år en lång tid. Även om jag ser fram emot flytten och det är självvalt så finns det många tankar och minnen som får mig att dröja kvar när jag går här och bearbetar flytten. Men mest ser jag fram emot allt det nya som väntar, livet på landet skiljer sig ju en del från livet i ett litet samhälle som Svedala.

   De sju systrarna har jag varken läst eller hört talas om men blir nyfiken av vad du skriver, kanske något att skriva upp på min framtida att läsa lista.

   Tack för lyckönskningar, idag var jag uppe på vinden och när man röjer där uppe behövs lyckönskningar för oj vad mycket grejer där finns sparade….

   Önskar dig en fortsatt fin vecka! Kramar Christina

 3. Jo, jag flyttade senast, i januari i år och dessförinnan i juni 2018. och dess för innan …. Så jag kallar mig pack expert. 3 veckor bara! Jag packade i 3 månader jag 🙂 Men så kan jag inte skynda mig och behöver tiden. Det kommer gå galant ska du se. Packande ger ofta återseende med sånt en inte helt kommer i håg, Den servicen får tumma upp från mig! God packdag!
  Kram

  • Då har du blivit något av en flytt- och packexpert 😉
   Idag har jag varit uppe på vinden och där är så mycket grejer att jag nästan önskar att vi har flyttat lite oftare. Idag var det en hel del återseenden av gamla saker…sådant jag inte sett på länge. Just nu funderar jag i banor om att skänka en del till Stadsmissionen.

   Men servisen den behåller jag själv…

   Ha det fint! Kram

   • När jag flyttade neråt Värmland 2018 rensade jag mycket, en del porslin, gardiner lämnades till Pingstkyrkans återbruk och loppis. och en hel massa böcker. Det är vettigt och känns bra. När jag kom upp till Skellefteå möblerade jag mitt hem med återbruksköp till att börja med.
    Klart du ska ha den servicen 🙂

 4. Ibland är det bra att flytta, så man kan börja tänka om.
  Hoppas du hittar en bra och lättillgänglig plats för fint glas och porslin. Jag använder mitt bästa ofta. det ska användas och njutas av, tycker jag.
  Lycka till!

  • Använder finporslinet gör jag gärna, dock inte dem med guldkant eftersom de inte kan diskas i diskmaskinen men övrigt finporslin åker fram för att förgylla vardagen. Jag ser fram emot att finna nya platser till porslinet 🙂

   Må gott!

 5. Lycka till med flytten. . . vet att det är mycket som ska ordnas inför/under och efter en flytt men när allt är på plats kan man börja njuta igen. . . .och fika i de fina blå vackra kopparna. . . !!! 🙂
  Ha fina dagar!
  Kram

  • Ja, nog är det mycket och blandade känslor kring en del men oj vad jag ser fram emot att komma iordning på det nya stället. Att inreda något nytt blir halva nöjet 🙂

   Må gott” Kramar

 6. Fina koppar! Det blir fint att packa upp dem och ta en go’fika när flytten är överstökad.

  Visst är det lite stök och bök med att flytta, men samtidigt lite spännande. Jag vågar nästan inte räkna efter hur många gånger jag flyttat men hittills har jag i alla fall varit nöjd varje gång. Utom möjligen förra sommaren då jag drabbades av en vattenskada ett par veckor efter flytt och var tvungen att hitta en evakueringslägenhet under hösten. Men sen fick jag flytta in igen till jul och nu bor jag nog kvar ett tag.

  Lycka till med din flytt!

  • Ja, jag ser verkligen fram emot den delen av flytten. Att få ställa iordning på det nya stället och den första fikan i finservisen…vad mysigt det ska bli.
   Vattenskada låter inget vidare, men skönt att det är fixat och du fått flytta tillbaka igen.

   Ha det fint!
   Kram Christina

 7. En hel del att packa blir det ju och på 19 år så hinner man ju samla på sig mycket. Men man får ju vid en flytt också en god överblick över det man har. Senaste gången jag flyttade var 2004. Alltså i 16 år har vi bott här på Södermalm i Stockholm.
  Undrar om det blir någon mer flytt annat än till ett ev. äldreboende. Vi har en dröm. Men åldern begränsar oss lite där.
  Lycka till med allt nu- Och tänk glädjen sen när du packar upp dina vackra koppar.
  Kram och trevlig helg.

  • Tack! Ja, jag ser verkligen fram emot att packa upp och ställa iordning på det nya stället, det kommer att bli så himla spännande och en möjlighet att organisera på nytt.
   16 år är ju nästan lika länge som vi bott här. Södermalm ser fint ut så jag förstår att ni trivs där. Drömmen du skriver om blir jag nyfiken på….

   Må gott! Och ha en fortsatt fin söndag!
   Kram

 8. När jag flyttade senast! Det är över 30 år sedan. Men då kan jag berätta att innan jag var 13 år så hade min familj flyttat ca. 17 ggr. Min mamma sa vid någon av flyttarna – är det någon ide´ att jag packar upp. Detta är inget att rekommendera. Var din pappa militär undrar många, nej han var -väg och vatten ingenjör.

  • Jag flyttade också en hel del gånger som ung, men långt ifrån 17 gånger. 17 gånger på 13 år låter förfärligt. Skönt att du kunnat rota dig någonstans som vuxen istället, förstår att du stannat kvar i 30 år nu när du själv kan välja.
   Ha det fint!

 9. Jag har i stort sett aldrig flyttat. Bor i samma lägenhet som jag flyttade till när jag var 18 har alltså bott där i över 40 år. Den har utökats under åren men det har bara medfört fler vinds- och källarkontor. Vi försöker rensa med jämna mellanrum för att inte samla på oss för mycket. Men visst har vi en massa onödiga prylar som vi skulle kunna släppa taget om.
  Lycka till med flytten.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *