Farliga affärer, av Ellinor Wessel

Min bil har nyligen varit på reparation och när jag hämtade ut bilen låg det en bok på passagerarsätet. Först tänkte jag, ”- Vad är detta? Har reparatören suttit och läst i min bil?” Då fick jag syn på lappen som var instucken mellan boksidorna.

Den här ekobrottsthriller var tillräckligt fängslande för att få mig att sträckläsa. Jag har tillbringat natten i bilindustrins exklusiva företagarvärld, deltagit i actionfyllda biljakter, och dessutom varit utsatt för kidnappning. Handlingen utspelas bland annat i Porsches lyxiga bilhandelskomplex i Malmö och Stockholm, i huvudpersonen Johan Wagners bostad i Båstad, på bilmuseet i Malmö, polisstationen i Lund, på båten till Estland och sen på värsta biljakten längs med samma vägsträcka som jag själv brukar passera på väg E65.

Farliga affärer är skriven av debutantförfattaren Ellinor Wessel, utgiven av Bookmark förlag, 2020. Ellinor Wessel har 10 års erfarenhet av olika chefsroller på bland annat BMW, och arbetar nu Jaguar Land Rover Scandinavia. Hon bor där boken till största del utspelas, men boken är ett fiktivt verk och alla likheter med verkligheten är rena tillfälligheter.

Det här är inte den typ av bok jag brukar läsa, men wow vilken action! Jag tyckte om den. Vill man läsa något snabbt underhållande med mycket fart och fläkt så kan det här vara helt rätt bok.

Christina Karlsson

14 svar på ”Farliga affärer, av Ellinor Wessel

 1. Jag känner en som känner författaren och fick veta att boken inte är så fiktiv som man tror… Om det stämmer får jag dock låta vara osagt.

  Kram och god måndag!

  • Ja, med tanke på att det står i boken att likheter med verkligheten är sammanträffande så undrar man ju …. 🙂

   Kram och god måndag till dig också!

 2. Vilken fin gest att lämna en bok på förarsätet. Och kul att du nappade på att läsa den. Ingen bok jag härt talas om innan så tack för tipset.
  Läser just nu ”Våroffer”av Anders de la Motte. Riktigt bra och med förankring i Skåne.
  Önskar dig en bra vecka.
  Kram

  • Å, men den har jag hört talas om i en annan blogg, så nu när du nämner den blir jag mer nyfiken. Skriver upp den på önskelistan att läsa.

   Ha en fin vecka de med! Kram

 3. En hel del bokläsning hos dig ser jag och det är det hos mig också! Fin och ovanlig gest att få en bok som present av ”bilreparatören!” Roligt att du gillade den!
  Ha det Christina!
  Kram Gunilla

  • Ja, det var en glad överraskning!
   Visst är det härligt med en bra bok och tid för läsning 🙂 Jag ska kika in på din blogg för att få se vad du läser, om du skrivit om det vill säga.

   Må gott! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *