En plats i solen…

I mataffären där jag brukar handla möts man av blommor i entrén. Jag blir glad av solrosor så i fredags när jag möttes av ett hav solrosbuketter fick en sådan följa med hem.

Nu står det en bukett bestående av tre långa ståtliga solrosor i vardagsrummet. Jag har dessutom haft möjlighet att ägna hela lördagen åt att packa upp och ställa iordning. Imorse när jag steg upp möttes jag av ett nystädat vardagsrum och kök helt utan flyttkartonger. Planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen. I skrivande stund sitter jag i soffan, dricker mitt morgonkaffe, bloggar och blickar ut över slätten.

Ett hem utan tavlor på väggarna är som ett hem utan själ. Igår blev det dags för den här lilla väggen att prydas av några alster.

Söndagmorgon och jag ser fram emot att ta mig an nästa rum. Idag blir det tyvärr ingen heldag här hemma, några småärenden som ska fixas men jag räknar med att tillbringa största andelen av dagen här hemma.

Må gott och njut av dagarna som passerar <3

Christina Karlsson

24 svar på ”En plats i solen…

 1. Vilket underbart rum med den vackra fönsterväggen. Så mysigt med tavlorna på plats och en bukett solrosor som lyser upp. Husets själ växer fram allteftersom. God fortsättning med det roliga inredningsarbetet & kramen 🌻

 2. ÅÅ vilket rum där! Rymd, känsla och tillvaro! Tavlor på väggen ger goda skäl till själ!
  Solroser är rosor i sol, klara färger till ögonfröjd och smakalig nyttofröjd.
  Må så gott!
  Kramar

 3. Jag kan känna igen den där känslan av att nästa morgon vakna och se att något är färdigt och blev bra och försöka låta bli att titta åt andra håll för mycket. Sakta men säkert växer en area/yta fram. Ibland är det tillåtet att bli låg och tro att det aldrig kommer att bli klart.
  Vad fint det verkar vara. Jag är förtjust i öppna planlösningar. Ett hem utan tavlor och böcker skulle jag inte trivas i. Utsikten över vidderna kommer garanterat att inspirera dig och leka med din konstnärssjäl.
  Kram, Bosse

  • Ja, jag bara längtar tills min ateljé är klar. Den här utsikten kommer att målas och fotograferas av flitigt….
   Kramar

 4. Så fint ni redan fått det! Och fint att se ut över slätten. Instämmer helt att tavlor är viktiga. Men det är ju svårt att bestämma plats för dem. Tycker i alla fall jag. Men du fick till det så bra. Även på de smala väggarna vid det stora fönstret.
  En öppen planlösning ger ju mycket ljus. Något som jag verkligen tycker om.
  Tack för titten!
  Kram och trevlig helg

  • Momentet att placera tavlor på väggarna får ta sin lilla tid så att jag hinner känna in var de ska hänga. Kul att du observerade de små tavlorna på de smala väggarna också.

   Må gott! Kram

 5. så vackert hem, på utsida och insidan ,-) Kul att få se, hemmet ni lämnade såg också väldigt inbjudande ut,-)
  Förstår att ni trivs, ett eget galleri, härligt1
  Ha det jättefint härlig HELG! KRAM Primrose ,-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *