Livet på landet; landar i drömmen…

Det här med att flytta samtidigt som man jobbar heltid är inte att rekommendera. Det tär på krafterna, samtidigt som jag trots allt känner mig lyckligt lottad över att hålla ihop och lyckas hantera den senaste tidens smågalna vardagstempo utan att kollapsa.

Vårt nya hem börjar ta form, men med tanke på att det är planerat lite annorlunda i jämförelse med huset vi flyttade ifrån så får inredningsprojektet ta sin lilla tid, och i skrivande stund finns det fortfarande kartongstaplar med grejor lite varstans som väntar på att packas upp.

I vardagsrummet finns stora fönster med utsikt över slätten. Trädgården är spännande på det sätt att det finns en stenlagd innergård, en bakgård med gräsmatta och äppelträd, plus ytterligare en förvildad liten markbit som väntar på omtanke.

Utsikten över slätten är som en performance, en upplevelse som ständigt erbjuder nya insikter och estetiska skådespel.

Bakom ett taggigt björnbärssnår, står ett garage som befinner sig i en till viss del påbörjad förvandlingsprocess. Den stängda gaveln ska ljusas upp med stora fönster, en dörr ska installeras, en vägg ska byggas och utrymmet ska förvandlas till en ateljé med plats för poesi och måleri. Onekligen en utmaning som kommer att kräva en hel del arbete men det kommer det att vara värt. Utrymmet närmst i bild ska förvandlas till en grön uteplats med berså och möjligtvis ett organgeri med plats för ännu mera poesi och måleri.

Må gott och njut av dagarna som passerar<3

Christina Karlsson

18 svar på ”Livet på landet; landar i drömmen…

 1. Där hälsar du till oss läsare, har tittat in 🙂
  Fullt upp med andra ord; ja verkligen fullt upp. Flytt och jobb är en tuff kombo!
  Ett helt hus ut och ett helt hus in – och så människorna med sitt liv!
  Tack för hälsningen från det vackra nya bolivet! Ta vara på dig!
  Kram

 2. En flytt är ett stort projekt och jobbar man dessutom heltid så… Lycka till med spännande nya idéer med ateljé och så. Blir garanterat hur bra som helst!

  Kram

 3. Men vad härligt det låter med poesi, måleri och ateljé. . . .jag målar en del själv så på den platsen skulle man verkligen få inspirationm över ängar o skog!!! 🙂

  Lycka till med uppackandet. . . .och låt det ta sin tid!

  Ha det så bra! / Kram

 4. Vilket underbart ställe du har landat på! Klokt tänkt att låta det nya hemmet ta lite tid att hitta sin utformning. Och vilket underbart spännande projekt att inreda en ateljé!

 5. Oj, oj så fint ni kommer bo. Det ser fantastiskt ut. Vilka omgivningar. Ni kommer trivas när alla flyttkartonger är borta. Planerna för garaget låter så bra.

 6. Åh, det ser underbart ut och samtidigt plats för framtida drömmar!
  Förstår att det är ett tufft jobb att packa ned, flytta ut, flytta in, packa upp och dessutom arbeta heltid! Det blir kanske inte så mycket vila, men jag tror att du kan vila i tanken om hur fint det kommer att bli och redan är!
  Kram Gunilla

 7. Att flytta är ju dels ett ”stort steg” och väldigt jobbigt. Och att arbeta heltid när man gör det är nästan övermänskligt.
  Så härligt det ser ut och denna fantastiska utsikt.
  I stilen påminnner huset om ett hus jag bodde i under många år. Just den glasade gaveln. Men jag hade inte riktigt denna utsikt. Inte alls.
  Önskar dig och maken lycka till med allt.
  Och bra blir det.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *