Julen gör entré

Nästan alla arrangemang är inställda så denna helgen har jag varit hemma och påbörjat julstädningen. I vanliga fall väntar vi alltid till första advent innan vi julpyntar men nu när det är som det är, får man göra vad man kan för att lysa upp sin tillvaro. Den ursprungliga planen var att putsa fönster och sätta upp julljusstakarna i biblioteket, men det blev så fint och stämningsfullt att jag inte låta bli att fortsätta.

De senaste jularna har vi varit sparsmakade med julpynt då det mesta har fått ligga kvar i lådorna. I år ser det annorlunda ut, först upp kom julkrubban därefter tomtekavalleriet, änglakören, julgransmattan, julbocken och sist med inte minst en julgran. Julen gör entré!

När brukar ni börja julpynta?

Må gott och ta väl hand om dig!

Christina Karlsson

16 svar på ”Julen gör entré

 1. Vi brukar ta fram ljusslingor och ljusstakar på fredagen i adventshelgen. Detta år tjuvstartade vi av precis samma anledning så nu är det mesta på plats. Dock inte granen.

  Kram och ha en bra start på veckan!

  • Jag har sett att det finns julslingor i en hel del trädgårdar, så vi är nog många som börjar tidigt i år.

   Må gott! Kramar

 2. För min del i mycket modest skala. Jag är ingen direkt julig person sedan början av 2000-talet. Men jag tror inte jag någonsin egentligen varit det. Ofta i barn och ungdomen var jag med mina föräldrar i Vålådalen eller Storlien och även senare i livet har vi ofta varit bortresta. I år blir vi förstås hemma. Men adventsljusstakar kommer upp och ljusslingor och liknande på balkongen och även några enstaka ”tomtedjävlar” får komma fram. Amaryllisar och hyacinter, liksom julrosor köper jag också. Men i övrigt så får det vara. Men före första advent är det nu bara ljusslingan ute som kommit på plats.
  Jag är ju ledig så det är ingen direkt brådska. Tycker inte det känns så vintrigt när det är +10 grader.
  Jag tycker dock alltid att det är fint att se hur andra gör juligt hemma och gläds åt det.
  Kram och trevlig vecka.

 3. Förstår dig. Jag har aldrig sett så många slingor i trädgårdar, stjärnor och adventsstakar i fönster som i år. Jag kan tycka att det är härligt att se vi har så många måsten ex. att inget av detta får göras före första advent. Nu är det som det är och det är bara att ösa på av tomtar, änglar, ljus inne och ute, julmusik, julbak. Vi behöver allt som förgyller och lyser upp.

  • Ja, i år är vi många som öser på med allt sådant som skapar julstämning. Vi behöver ljus i detta mörker.

   Må gott! Kram

 4. Så fint med julpynt, det lyser upp och i år behövs det lysas upp!
  Vi pyntar veckan före jul, men ljusslingor på balkongen ,-) har vi, det är ju becksvart ute, härlig bild!
  Blir faktiskt sugen att börja snart efter din härliga bild! ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

 5. Storslagen entré må jag säga. Här hemma håller vi på det lite till. Men jag är helt ense; man behöver verkligen finna det lilla som gör gott och unna sig det. Det finns en hel del som inte är självklart denna märkliga tid.

  Mysigt att titta inom dig.
  Ha en fin första advent.
  Kram Mia

 6. Ja i dessa tider behövs allt ljus man kan få. . . .så jag var också ute väldigt tidigt med att julpynta! Brukar bli vid Advent annars men i år är det annorlunda och ”all in”! Alla kartonger har tömts på både Nissar och julsaker!
  Ha en fin helg & 1a Advent!
  Kram

 7. I adventsveckan kommer granris och ljusslingor upp. Jag pyntar också lite extra med granris, kottar o mossa i trädgården.
  Vanligtvis så tänder vi de elektriska adventsljusen o stakarna, dagen före advent. I år blev det två dagar innan.
  För övrigt är jag alltmer återhållsam med julpyntandet. Tänder mycket ljus och gör små stilleben med ”vackra julkulor”, böcker, askar, blommor och sånt som jag alltid gillar.
  I år blir det nog ingen julgran… om vi blir själva! Vi har haft gran i alla år… vi får se om jag ändrar mig! 🙂
  Kram Gunilla

  • Gran är mysigt. Den skulle jag inte vilja vara utan 🙂
   Ser fram emot att få se dina fina stilleben på din blogg.

   Ta väl hand om dig!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *