God fortsättning till er alla!

Årets julafton blev otroligt fin! Vi började morgonen med en soft stund i soffan, gott julkaffe, lussekatter och sista avsnittet av julkalendern. Under förmiddagen förberedde vi julfirandet, dukade bordet, tillagade maten som behövde förberedas och gjorde oss julfina. Vår son som har en bit att resa anlände dagen före julafton, men dottern som bor i närheten och dessutom jobbade på julaftonsförmiddag hann hit lagom före tresnåret. Övriga gäster var min pappa, bror, mamma och hennes sambo, så vi blev precis åtta personer enligt årets rekommendationer. Vi drack glögg, åt traditionellt julbord och kände oss lyckosamma över att vara samlade. Julklappar delades ut och sen satt vi uppe och spelade Uno, ett kortspel som vi inte spelat sedan kidsen var små men som nu dök upp i en av årets julklappar.

På juldagen tog vi det lugnt, minglade, kollade in våra julklappar, åt goda julmatsrester och tog en långpromenad i skogen tillsammans innan det att sonen skulle återvända hem. Efter allt julstök och julfirande rann luften ur mig och jag har behövt tid för återhämtning. Faktum är att jag brukar bli utmattad dagarna efter jul, kanske beroende på att det alltid är så mycket som ska hinnas med före julafton, först ska man hinna bli klar och avsluta saker på jobb innan man går på ledighet och därefter ska man införliva alla förväntningar man har på sitt julfirande på hemmaplan – vilket oftast innebär en hel del förberedelser och arbete. Därför passade årets julklappar mig perfekt; jag fick en ny badrock, handdukar, set med badsalt och badbomber, ljus, presentkort på hudvård, ritblock och pennor. De senaste dagarna har jag tagit dagarna med ro, tagit hand om mig själv, promenerat, badat, läst, skrivit dikter och läst lite till. I skrivande stund håller dagen på att gry och jag är vansinnigt sugen på dagens första kopp kaffe.

Ta väl hand om dig!

Christina Karlsson

21 svar på ”God fortsättning till er alla!

 1. Hej och God fortsättning!
  Så skönt nu förstår jag att ha några lugna dagar, där du kan ta hand om dig själv. Viktigt med återhämtning efter en period då mycket ska bli färdigt!
  Fina klappar du fick! Gemenskap och glädje är också viktigt, vilket genomsyrade ert julfirande!
  Må gott!
  Kram Gunilla

  • Hej! Ja, det är verkligen skönt med några lediga dagar. Känns gott att kunna styra sin egen tid och att ta sig tid att slappa när man känner för det, promenera i skogen, bada och gotta sig 🙂
   Kramar!

 2. Den sista skolveckan är intensiv och sedan kommer förberedelserna inför julen så det är först under mellandagarna som man kopplar av. Fortsätt på den inslagna vägen och njut av ledigheten.

  Kram och god fortsättning!

 3. Vilket härligt julfirande du haft med nära och kära och så fina klappar. Skönt med lite lugna aktiviteter efter festligheterna och att ta hand om sig själv. Återhämtande och mysigt.

  God fortsättning och kramen 🤗

 4. Underbar bild på dig. Tomten kom med fina paket till dig, så härligt att få ligga i badet med badbomber och sedan krypa in i nya badrocken. Hopppas du är ledig och kan koppla av från jobb och annat. Så vackert hus du bor i.

 5. Lugna dagar i harmoni behöver man för att återhämta sig så du gör helt rätt när du tar hand om dig själv. Du verkar också ha fått fina julklappar i det tecknet som du kan använda dig av. Härligt!

  Jag hade en fin jul, en riktigt underbar jul, fast vi valde att inte fira tillsammans hela närmsta familjen då vi idag blir ganska många med tre barn, respektive och barnbarn. Jag och sonen (som firade med mig) åkte in till byn på julaftonens förmiddag och mötte upp flickorna med familjer utomhus, helt enligt restriktioner och lämnade då över julklapparna till småttingarna. Det var skönt att i alla fall få se alla även om det var ”lite” på håll. Å få ”leka” lite med äldsta barnbarnet, du vet jaga på håll och höra hans ljuvliga skratt, oslagbart! Sen åkte vi hem och hade det julbra i dagarna 3 innan sonen avvek. Jag kunde inte vara mer nöjd och det blev så mycket bättre än jag tänkte innan!

  Nu får jag önska dig en Riktigt Gott Nytt År!

  Ps, Ert nya hus ser jättefint ut och jag läser emellanåt även om jag slutat blogga! Kram

  • Fint att höra av dig! Låter som du fick en fin julhelg tillsammans med de dina även om det till viss del blev utomhus. Tänk vad skönt när allt det här med pandemin är över så att man kan börja leva och träffas ”som vanligt” igen.

   Ett riktigt fint och Gott Nytt År till dig också!
   Ta väl hand om dig!
   Kram

 6. Njutbart! Visst är det stressigt före jul. Ett helg sjå att fixa inköp av klappar och mat. Det städas pysslas och på julafton ska all mat bli klar i tid. Här lagade jag och mannen mat ihop, missade Kalle och så hade vi mat för tio personer. Facetime med paketöppning med en dottern och barnbarn. Den andr dottern kom hem på juldagen.
  Njut av sista timmarn för i år och Gott nytt år
  Kram Kajsa

 7. Låter som en härlig jul! Och alla röda dagar är som bäddat för återhämtning!
  Nu går vi strax in i ett nytt blankt år. . . med förhoppningen att det ska bli bättre än det förra så att vi kan lämna pandemin bakom oss!
  Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
  Kram

 8. Vilken trevlig julhelg ni fick i ert nya hem. Men jag kan förstå att luften gick ur dig. För mycket jobb innan julledigheten, flytten och det logistiska inför julhelgen för åtta personer. Skönt sedan med lite egentid. Ska nu läsa om ert nyårsfirande
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *