När det inte är någon snö ute får man göra sina egna snöbollar…

Tiden går fort och i skrivande stund är jag inne på min femte lediga dag.

Många av er vet att jag är svag för fina kaffekoppar och till skillnad från tidigare generationer som bara använde finservisen när det vara högtid och kalas, använder jag finporslinet för att lysa upp den grå vardagen. Den här månaden är det den fina decemberkoppen med motiv av julrosor som rymmer mitt vardagskaffe.

I år prövade jag ett nytt recept på lussekatter, ett med fyllning av smör och mandelmassa som fick dem att bli precis så där mjuka och goda att de smälter i munnen. Smörfyllningen var dock lite kladdig att hantera och gjorde det svårt att forma sådana där prydliga fina lussekatter, men med tanke på hur goda de blev så kan man ju stå ut med att ytan inte är perfekt. Man må äta med ögonen, men när det kommer till smaken så är det trots allt insidan som räknas.

Jag har även gjort ischoklad, några med hasselnötter, några med lakritssmak och några á la naturell mörk choklad.

Vädret här nere i södern bjuder inte på någon julstämning precis. Det är flera plusgrader, fälten är gröna och inte ens minsta lilla frostros på morgonen, så när jag av en tillfällighet fann ett recept på snöbollar var det givet att pröva.

När det inte är någon snö ute får man göra sina snöbollar av det man har. Snöbollarna smakade delikat och var enkla att göra, vit choklad, riven kokos, citron och det var det hela.

Imorgon är det julafton och jag planerar att ägna dagen åt att förbereda morgondagens julfirande. Ikväll anländer vår son, imorgon kommer vår dotter hem och senare på eftermiddagen kommer mina föräldrar med sambo och min lillebror, så om allt går som det ska blir vi precis åtta personer kring julbordet. Årets julfirande med de äldre blir anpassat men det känns gott att få träffa dem en stund ändå.

Jag hörde att vaccinet är på väg och därmed förhoppningsvis ljusare tider. Måtte vaccinet fungera väl, vara av god kvalitet och bringa hälsa åt oss alla <3

Jag önskar er alla en så fin och fröjdefull julhelg som man kan ha i tider som dessa. Håll avstånd, håll ut och ta väl hand om er <3

Christina Karlsson

14 svar på ”När det inte är någon snö ute får man göra sina egna snöbollar…

 1. Någon vit jul lär vi inte kunna räkna med hos oss men idag kan man i alla fall ana solen.
  Vi blir också åtta personer på julafton så syster min med familj träffar vi utomhus på juldagen. Det går det med.

  Önskar dig en härlig julhelg!

  Kram

  • Ja, med god vilja fixar man det mesta och att grilla är ju alltid mysigt. Julafton idag och ingen snö så långt ögat ser.

   Ha en fin julafton!
   Kram

 2. Låter mumsigt dina bakverk!
  Inget vitt här heller så det blir en grön jul i år!
  Idag förberedelser inför morgondagen med mycket matlagning och julen firas med son och sonhustru (höggravid) vilket verkligen ska bli roligt!
  Önskar dig en God Jul & Gott Nytt År
  Kram

 3. Du gör som jag gör, använder ditt finporslinet. Älskar vackert porslin!
  Vackra koppar och fat.
  Något julgodis har jag inte gjort i år när det bara är vi två, det fick bli köpegodis i år istället. Däremot har jag bakat en del gott.
  God fortsättning!

 4. Visst är det klokt att använda det vackra man har. I skåpen gör de ju ingen nytta. Instämmer helt. Dina decemberkoppar är verkligen vackra och ett sant nöje att dricka kaffe ur dem. Gärna med lite gott till.
  Och lite godsaker piggar alltid upp.
  Hoppas att ni fick fina juldagar tillsammans i ert nya hem.
  God fortsättning!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *