Julen varar väl till påska…

…men det var inte sant för däremellan kommer fastan. Nåja, än är det inte tjugondag Knut så här får julen vara kvar några dagar till. Har sett i sociala medier att många redan börjat städa ut julen, men hos mig får den allt lysa med sin magi i några dagar till.

Tror inte att jag visat bilder på vårt bibliotek tidigare, men så här ser det ut för tillfället. Planen är att så småningom inreda med likadana bokhyllor, funderingar på platsbyggda hyllor finns, ett runt bord och några sköna läsfåtöljer. I vårt förra boende hade vi bokhyllor och böcker utspridda i alla rum (därav de olika bokhyllorna) och när vi flyttade hit valde vi att inreda med det vi redan hade så att vi hinner känna in hur vi vill inreda innan vi rusar iväg och investerar i något nytt eller gammalt. Både maken och jag är svaga för böcker så vi har hunnit samla på oss en hel del genom åren. Ett bibliotek är något jag önskat mig länge så det känns lyxigt att nu ha ett sådant och jag ser fram emot att läsa många bra böcker i detta rum framöver. I skrivande stund så är dock soffan i vardagsrummet skönaste platsen så just nu är det där jag sitter och bloggar.

Hur går det med ditt julpynt? Är du en av dem som städat ut julen eller som mig valt att behålla den in i det längsta?

Ha det fint!

Christina Karlsson

20 svar på ”Julen varar väl till påska…

  • 30-tal låter intressant, blir nyfiken på hur ett 30-tals bibliotek skulle se ut får inte någon tydlig bild i huvudet.
   Kram

 1. Egentligen gillar jag att ha julpyntet kvar, men jag städade faktiskt ut det igår…
  Dock är det mest för att det känns skönt att ha det gjort, så kan man släppa det sen, haha!
  kramar Emma

 2. Ja, många har väldans bråttom att plocka undan julsakerna och så ska våren in istället! Att det kan bli vinter där emellan verkar det inte vara tal om! Jag plockar nog bort julen till helgen, men låter kanske julbelysningen vara kvar någon vecka till. Ute brukar vi plocka bort det någon gång i februari. Det beror liksom på hur det blir med vintern?
  Platsbyggda hyllor i ett bibliotek låter underbart! Något jag också drömmer om i vårt lilla radhus.
  Må gott!
  Gunilla

  • Vi har äntligen fått lite snö här nere, inte mycket men ändå…så nu passar julpyntet 🙂 Våren lär nog dröja ett tag till även om vädret är ovanligt milt. Tror jag gör som du – bort med pynt till helgen och sen får julbelysningen vara kvar.

   Kram!

 3. Jag tror att väldigt många tog fram julsakerna tidigare än vanligt i år och därför också tar bort dem tidigare.
  Jag har tagit bort en del, men vill fortfarande ha en del kvar, speciellt belysningen som är så mysig.
  Fint bibliotek! Älskar böcker, båda att läsa och se på. I mitt barndomshem hade vi massor av böcker i ett väl tilltaget bibliotek, pappa läste väldig mycket. Tyckte så mycket om det tysta rummet och pappa bakom en bok.
  Trevlig helg!

  • Vilket fint minne av din läsande pappa. Böcker är en passion, tänk så många världar de rymmer 🙂
   Belysningen får vara kvar extra länge här också, men tomtarna får nog gå i ide till helgen.
   Ha det fint!

 4. Vi plockade bort det juliga till nyår och in kom tulpaner och en lite känsla av en kommande vår- Vilket vackert bibliotek och det ser ut att inbjuda till läsning och en rogivande stund.
  Önskar dig fortsatt sköna dagar.
  Kram

  • Tulpaner är underbara, såg dem i mataffären och funderade på om jag skulle slå till – men kände att de får vänta till jag städat ut julen.
   Må gott! Kram

 5. Julsakerna är borta, men nästa år ska det fram lite tidigare. Så fint bibliotek du har, det var inte helt oväntat att ett sådant fans i ditt hem. Denna höst har jag fått så mycket lästa böcker av vänner, som jag sedan lämnar vidare till i första hand barn och barnbarn. I sonens hus så är det en kvinna som läser mycket och lägger ut böckerna som man kan ta. Likaså i dotterns hus på söder, där läggs böckerna i tvättstugan. På en promenad med vän för några dagar sedan så hade en familj lagt ut böcker i en stor plastback med lock, det mesta var barnböcker. Vännen gick hem med två nya barnböcker till sitt barnbarn. Så generöst! Det blev mycket läst förra året.

  • Vad trevligt att dela med sig av böckerna så att fler får glädje av dem. Härligt med mycket läsning 🙂
   Må gott!

 6. Vad mysigt att ha ett julbibliotek. Aha. Ni hade det utspritt tidigare. Vi har haft alla modeller i våra åtta gemensamma bostäder. Inför denna flytt rensade vi ut flera hundra böcker. Ett måste för att kunna få med allt bohag i samma flyttbil. Vi sålde också flera bokhyllor.
  Jag tycker du ska ha kvar ditt juliga så länge som det känns bra. I år var det första gången som vi inte hade gran. Jag skrev först garn och det har vi haft. Eftersom Solveig tagit upp en gammal hobby från förr. Hon är snart klar med sin stickade tröja.
  Januarikramar från Bosse

  • Vilken pärs att behöva rensa ut så många böcker. Inget lätt uppdrag, men ibland känns det ju bra att rensa ut gammalt och förnya sitt hem. Vi hade en vind fylld av grejer, där det fanns en massa gamla böcker plus annat gammalt jox som vi rensade ut inför flytten. Det kanske kan vara bra att flytta lite då och då så man får koll på vad man har i sina förråd 🙂 Kul att Solveig börjat sticka igen, hälsa henne så gott!

   Må gott! Kram

 7. Fint ni har det ,-) Bra med bibliotek, men inge ordning på vårat ,-))
  Här har vi julen kvar i det längsta! ,-) Ett riktigt fint år 2021 önskar jag er alla! Kram Primrose ,-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *