våren tvekar…

Vi befinner oss i den senare mitten av januarimånad. Det är nytt år och nya möjligheter men jag ligger inte alls på topp, utan känner mig snarare trött och sliten. Faktum är att jag har det bra men känner mig allmänt ur form ändå. Den senaste tiden har inneburit massor av skärmtid och det där statiska sittandet är inget min kropp gillar så jag försöker att ta mig ut och promenera så ofta som möjligt. Promenaderna får mig alltid på bättre humör.

Tycker det hade varit trevligt om snön som kom förra helgen hade fått vara kvar ett tag till men här ser det mest ut som om våren ligger i startgroparna och väntar på att få göra entré. En hel del träd börjar knoppas och allt fler gröna blad lyser upp bland fjolårets förmultnande vinterlöv. Jag hörde till och med hur en fågel kvittrade in våren när jag var ute på min promenad. Faktum är att det är alldeles för tidigt för vår och det brukar ju komma några köldknäppar till innan våren bryter ut till fullo. Oavsett vilket väder det är så inleder jag de flesta dagar med att skriva en haikudikt och när andan faller på så kommer det flera. Under gårdagens skogspromenad gav den här lilla haikun sig till känna.

våren tvekar

under bärnstenfärgade

bokblad på marken

Ny dag, nya möjligheter och det känns hoppfullt att våren är beredd, att den ligger i startgroparna och väntar på att göra entré.

Ta väl hand om dig och njut av dagarna som passerar!

Christina Karlsson

22 svar på ”våren tvekar…

 1. Jag känner precis på samma sätt som du gör. Borde vara utvilad efter en julledighet men arbetsbördan är större än någonsin tycker jag. Hos oss kom det aldrig någon snö att tala om utan det har nästan varit jämngrått. Vanligtvis är nog februari den kallaste månaden så jag tror att våren får ligga kvar i startgropen ett tag till.

  Kram och god måndag!

  • Ja, det brukar ju bli kallare i anslutning till februarilovet så det stämmer nog att vi inte sett toppen av denna vinter ännu…det är väl bara att härda ut och se fram emot att våren kommer tids nog.
   Ha det fint!
   Kramar

 2. Igenkännande text; kanske ännu mer kännbar under denna coronatiden för er som är yrkesaktiva!
  Visst är våren på väg! Om än med dröjsmålsränta kanske 🙂
  Din bild med fina haikun gillar jag jättemycket i hoppets anda där bilden i sig också talar!
  Ta hand om dig!
  (Jag har lämnar en länk till dig i ett inlägg om läsa idag)
  Kram

  • Tack, vad fint att du gillar bilden och haikudikten. Ljuspunkter i en för tillfället seg tillvaro.
   Må gott! Kramar

 3. Våren kommer, frågan är bara när. Det kan kännas långdraget ibland, men än finns hopp.
  Det säjs ju att; Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Ett sätt att se positivt på det.
  Sköt om dig!

  • Jag lever ofta på hoppet, alltid på väg någonstans…så nog kommer våren att dyka upp så småningom.
   Må gott!

 4. Det känns som att vi går i samma tankar och upplever tillvaron likadant. Oaktat hur vintern ter sig är det fint att veta att våren kommer näst.
  Önskar dig att få må så bra som möjligt är.
  Kram från Mia!

  • Tack detsamma. Idag kom det lite snö igen, men den smälte bort nästan direkt…längtar efter våren.
   Ta väl hand om dig!
   Kram

 5. Har ni gröna blad så härligt ,-)) Här har vi vinter.
  Ja lite tidigt är det väl, synd om bladen som grönskar nu, och missar våren, tyvärr.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  • Ja, hur ska det gå för de gröna små. Jag tror att de är tåliga och håller sig kvar till våren…längtar efter snödroppar.
   Må gott! Kramar

 6. Det är ju lite som vanligt i januari att vintern inte tagit fart än. Tror vi det kommer som vanligt i februari? och ska vi kunna sitta ute och fika i Mars?
  Vi har ju inte kunnat skryta om ett vinterlandskap på tio år.
  Ha en fin dag
  Kram Kajsa

  • Sitta ute och fika i mars känns tveksamt i skrivande stund. Just nu är det kallt och lite snö… få se vilket håll det svänger åt.
   Ha en fin dag du med!
   Kram

 7. Vackra bilder, vackra färger. Här i Stockholm har vi fått såååå mycket snö och då blir det kaos i trafiken. Förstår att det blir jobbigt med för mycket sittande, har också känt av det. Tänk att snart har ni i Skåne doft av Ramslök, bokskogen slår ut, marken täcks av vitsippor. Vi är snart där.

  • Doft av ramslök och vitsippor låter underbart. Längtar enormt mycket…
   Kaos i trafiken låter inget vidare, hoppas att det ordnat upp sig på vägarna.
   Må gott! Kram

 8. Det är nog många som känner som du just nu i dessa tider! Inget humör i topp här heller! Mycket skärmtid inverkar både på kropp, själ och trötta ögon! Har precis satt på Anti blue filter på dator o mobil! Vilket känns bättre!
  Men vad härligt att du fått lite vårfeeling. . . .här har det precis blivit vinter och snökaos!
  Ha en Trevlig Helg!
  Kram

  • I skrivande stund har snön kommit tillbaka igen, och jag gissar att det här ”jojo”vädret med sina växlingar kanske håller sig en tid till.
   Det där med Anti Blue filter kanske jag också skulle ta och kika på, kan ju vara värt att kolla upp iallafall.
   Ha en fin helg!
   Kramar

 9. Så fin liten dikt Christina! Förstår att arbetssituationen tär. Det blir vad jag förstår, extra arbetsuppgifter, för att kunna bedriva en bra undervisning. Tröttsamt i sig att sitta mycket framför en skärm!
  Men det låter skönt med promenader och att det då och då formuleras nya fina haikudikter!
  Ja, våren får vi vänta på. Just nu har vi 10 minusgrader. Igår var det 12 minusgrader, så våren får vänta och vi på den!
  Älskar att tänka att vi har allt framför oss! Men det går ju också att ”bjuda in” våren! Jag fyller hemmet med fina vårblommor av olika slag.
  Ta väl hand om dig Christina!
  Kram.

  • Tack, vad fint att du tycker om dikten.
   Att bjuda in våren låter vackert, det ska jag göra. Riktigt så kallt som 12 minusgrader har vi inte men i skrivande stund har snö landat och temperaturen gått ner och vägarna är extremt halkiga så jag försöker att minimera körandet.
   Må gott! Kramar

 10. Vilken vacker haikudikt som bara kom till dig. Och så fint att se den skriven på bilden.
  Här har våren tagit paus och vi har nog 15 cm snö. Idag en strålande vinterdag men -10 är det. Men jag ser att det är rena folkvandringen här längs vattnen. Ja, så är det nästan varje dag så detta med att röra sig ger en hel del energi. Förstår att du njuter av dina promenader för att sitta mycket vid en skärm är ju ganska tärande och på olika sätt.
  Önskar dig en fin helg.
  kram

  • Tack! Blir glad när dikterna gillas.
   15 cm snö låter både härligt och kallt på samma gång. Om man bara bortser från trafiksituationen så är det mysigt med snö.
   Må gott!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *