Årets första vårblommor…

Vårblommorna börjar göra sin entré, fåglarna kvittrar och luften börjar få den där välbekanta doften av vår. Det är sportlovsvecka, jag är ledig och njuter av dagarna. Det är vår första vår i denna gröna by, och mycket spännande att undersöka årstidsväxlingarna i trädgården. I ett avsides hörn in bland buskar och bakom björnbärssnår lyser de vackraste vintergäcken upp som små vårsolar.

I ett annat hörn, under äppelträden och längs med gränsen till åkern har ett stråk av vackra snödroppar börjat titta upp. Om det är något som får mig på gott humör så är det vårblommornas ankomst. Jag har sett en antydan till en liten blå knopp och väntar med spänning på att få se vad det blir för blomma av den.

Har du sett några vårblommor där du bor ännu?

Vintergäcken och snödropparna är här!

Christina Karlsson

18 svar på ”Årets första vårblommor…

  • Åh, utehäng låter härligt. Jag joinar det där med utehäng…kaffe i trädgården 🙂 så mysigt.

   Kramar Christina

 1. Härligt med vårtecken och spännande att se vad som dyker upp i trädgården. Här har vi krokus men jag har även sett snödroppar och vintergäck. Hoppfullt!

  Kram och god helg!

  • Såg de fina krokusen på din blogg. Om det inte dyker upp några sådana här så lär vi plantera lökar ….

   Må gott! Kramar

 2. Så ljuvligt med de fin nya gröna blommande där bland de gamla vissna löven på marken! Livet får nya krafter och du har lediga dagar, så skönt!
  Må gott Christina!
  Kram

  • Vårblommor – nytt liv – återuppståndelse – energi – glädje och solsken….allt man behöver inför den stundande våren 🙂

   Kramar!

 3. Så vackra vårblommor du fångat. Och visst längtar vi efter våren. En hel del snödroppar har jag sett i veckan och mängder av lysande gul vintergäck. Har sett att många träd och buskar har knoppar.
  Önskar dig fortsatt vackra dagar fyllda med vårkänsla.
  Kram

  • Tack. Den här våren är särskilt efterlängtad…tror det beror på att man är så trött på pandemimörker att man bara storlängtar efter vår.

   Kramar

  • Ligga på magen 🙂 Jag men det gör man ju nästan när man kollar in vad som gömmer sig i buskar och snår 🙂

 4. Inga vårblommor i sikte än men jag ska ut och kolla lite mera noggrant imorgon. Det är trots allt något speciellt när man får se snödropparna titta fram.

 5. Jättefina vårblommor! Här blommar det året om, så vårblommorna kommer lite i skymundan på nåt vis. Dom är liksom inte lika märkvärdiga som dom är i Sverige 🙂

  • Vad härligt det låter med blommande blommor och solsken året om…men ändå….jag tycker om årstidsväxlingarna. Ibland kan det vara bra att få längta efter sådant som vårblommor 🙂

 6. Jag har siktat snödroppar och vintergäck. De är underbara att se, men minst lika glad är jag för ljuset morgon och kväll. Och det blir bara bättre och bättre, mer och mer 😀!

  • Det har du rätt i, vilken härlig inställning 🙂 Fler vårblommor, ljusare morgnar och kvällar. Tack för den, precis vad jag behövde just nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *